Like?:)

vineri, 9 septembrie 2016

Pe scurt

  • Septembrie şi-a intrat în drepturi; dimineaţa e întuneric când ne trezim, prindem răsăritul când plecăm, nu mai e vreme de şlapi întreaga zi, cămăşile de flis au reapărut în cuier.
  • Câinuțele noastre au învățat să intre și pe terasă, și în chioșc, au împrăștiat semințele puse la uscat – le-am legat ca represalii -, curtea e decorată cu șervețele, bucăți textile, polietilenă (ce-au găsit și ele în coșul de gunoi).
  • Bolta începe să miroasă a struguri, merele cad cu spor, avem niște ardei ticăloși de iuți, pământul se acoperă de frunze, e secetă prelungită, satul se urbanizează ușor.
  • Privata noastră tradițională din grădină a devenit obiectiv turistic pentru musafiri; iar domnul meu, copilul nr. 1 și cu mine îi cam spunem veceul de serviciu, ca celui de la apartament.
  • Vară fără caniculă, vară secetoasă, vară cu prieteni, vară pe repede înainte; ar mai fi mers încă o lună, dar asta nu-nseamnă că nu mă bucur că vine toamna.

Un comentariu:

silavaracald spunea...

Vara lunga si nu prea frumoasa. Gradina mea arata deja ca toamna, cu rosiile deja culese si puse la sticla. Dovleceii inca se incapataneaza sa iasa, vinetele se coc incet si sigur pe vrejuri, gogosarii dau de pamant cu fundul lor gras, dar nu mai au mult si or sa se mute si ele/ei in congelator, in asteptarea iernii.

:-D