Like?:)

marți, 18 decembrie 2018

Scurt, spre sărbători


# Final de an cu timp condensat, cu tic-tac-uri și toate trebuie să fie gata ieri după-amiază, cu motan bătrân și plin de hachițe la antibiotic și vitamine, că iar a agățat un pui de gripă.
# Parastas de doi ani la bisericuța din sat; înăuntru, câțiva oameni cu glugi și blănițe, miros de lumânări curate, de esență de rom și de ger; pe pereți - sfinți zâmbitori, cu fețe rotunde, ochi pădureți și sprâncene mirate; afară - alb imaculat, liniște și-o ninsoare domol-responsabilă.
# Am făcut febră musculară la prima strigare: vreo 40 m de poteci în zăpadă, plus curățat la porți (și scuturat brazii, că zăpada era udă și grea). Lăzi cu lemne, castroane cu dulciuri și fructe în extindere, nuci în locul de masă, uleiuri esențiale în bibliotecă – promo pentru sărbători.
# Ieri-dimineață, când am plecat, ningea ca-n povești; fumuri domoale pe coșurile caselor, cușme albe la acoperișuri, un aer tare de plămâni dilatatoriu, când și când un lătrat mirat, fără ecou. Pe uliță, zăpada era imaculată (nici cu 4x4 nu s-ar fi putut urca în curbă), DJ și DN curățate și date cu nisip.
# Ieri a nins toată ziua, pomii sunt albi, s-au strans vreo 30 cm de zăpadă; de dimineață a trecut plugul pe uliță, drumurile au fost ok, plus că nu e frig.
# Vreau - chiar vreau! - vacanță.

Niciun comentariu:

:-D