Like?:)

miercuri, 18 septembrie 2019

Spre echinocțiu


# Se simte toamna în aer, chiar dacă încă e cald și secetă, dimineața sunt 14 grade care cer mânecă lungă; n-a mai plouat din 3 august (doar pe 4 septembrie seara un pic, de poftă), pământul e crăpat, praf mult, polen peste tot, puf de pălămidă, ambrozie-n floare.
# Ziua a scăzut considerabil, mă trezesc înaintea răsăritului de soare, pe la 7 seara trebuie să aprindem lumina pe terasă, prilej cu care adunăm gărgăuni, fluturi, alte zburătoare.
# Pun chestii pentru iarnă constant, e acel moment din an când nu se vede că fac ceva în casă, decât pentru că au mâțele loc nou de somn – pătura cu care sunt acoperite borcanele puse la termostatat.
# Am făcut încă o tură de iuțică, am uscat roșii, am terminat cu vinetele pentru iarnă, gata cu planele de ceai. Am telefon nou și i-am pus wallpapper cu felii de parizer și muștar (n-aveam alte poze). J
# Strângem ușor de prin curte și le punem la loc, “acareturile” se mobilează cu butoaie, găleți, unelte, scăunele. În grădină mai sunt ardei iuți și fasole în creștere, va mai trebui o cosire responsabilă pe toată moșia.
# Strugurii din boltă s-au colorat și încep să miroasă a must, nucile par sănătoase (nu am avut nicio alună, le-au cules doamnele veverițe), moșmoanele cresc hărnicuțe, trandafirii au avut un an prost.
# Am trecut la geaca de blugi și pantofi, hainele de vară cam sunt puse spre depozitare, de șlapi încă nu mă-ndur să-i pun în cutii. Încă nu am cumpărat lemne (și e târziu), avem multe chestii nefăcute, iar lista cu restanțe e-n creștere.
# În sat cântă drujbe și motocoase simultan, pepeeeni, pepeni, pepeni, roșii, vinete, varză, ardei aveeem!, miroase a zacuscă și prune-n distilare, pe drum trec căruțe cu fân, cu baloți, lemne, lemne, hai la lemneee!
Început de toamnă.

Niciun comentariu:

:-D