Like?:)

marți, 29 iunie 2021

Raport de activitate. Animale

 

# Câinii sunt cam bine, tot sculptăm la pletele Urmei - arată într-un mare fel tunsă asimetric, în scări -, Zăvod a căpătat un look decent, pupăza de Pepsi nu stă la periat nici de nebună, trebuie s-o constrâng. Toți trei vânează câte o poartă deschisă ca să ajungă în grădină, unde frământă gospodărește pământ, plante cultivate.

 # Găinile sunt harnice, încă n-au făcut păduchi, doar ne asigură supraproducție de ouă. Cum majoritatea sunt albe cu pete, au arătat cumplit ude și pline de noroi, condimentate un pic cu cenușa din cutia de scaldă. Sunt tare încântate când le ducem, pe lângă chestii verzi, melci cu cochilie: o găină găsește un melc, fuge cu el în cioc și după ea toate celelalte, că nu degeaba se spune deștept precum găina.

# Pisicile sunt și ele bine, Mașa nu mai are otită, am descoperit șervețelele umede pentru pisici și mi-e mai simplu cu ”linsul” lui Jinx. Au slăbit toate, nu prea mai vor să doarmă în casă nici când plouă și, dacă tot au terminat năpârlirea de primăvară, s-a deschis sezonul de furminat mâțe (șef – domnul meu).

# Din sat avem motani musafiri: bicolorul (alb-negru) intră pe geam în casă și se autoservește din crănțănele, marchează; blondul galben-dungat doarme pe acoperișul wc-ului din grădină sau în livada de alături; griuțul tigrat -anul trecut era adolescent -, care știe să folosească ușița de pisici, are zgardă și nu se teme de oameni.

La mulți ani, Petru, Pavel și Mircea!

8 comentarii:

cristina spunea...

șervețelele umede pentru pisici ? cum e? unde e?

simf spunea...

@cristina - pachetul arata la fel, sunt 40 buc., am luat cu aloe vera. Gasesti la toate magazinele cu articole pentru animale, 25-30 lei.

cristina spunea...

si merge sa ii speli cu ele?

simf spunea...

@cristina - da, mai ales la jinx, care are blana prafuita, obosita, deh, e batran.

cristina spunea...

mercic, o sa caut si eu pentru mishu, ca si la el e la fel.

cristina spunea...

gasit, cumparat, folosit, motan suparat :))))

simf spunea...

@cristina - dar ti se par eficiente?

cristina spunea...

se ia pe ele niste murdarie, mult par (nu stiu de unde mai are atata par, ca il perii zilnic si scot tone), iar blanita ii arata si lui dupa aia oarecum mai bine, insa nu mai sper sa il aduc la un aspect normal, caci una e sa se spele el, alta e sa il sterg eu.
oricum, bine ca am aflat de servetele astea de la tine, sunt utile.

:-D