Like?:)

luni, 13 decembrie 2021

Ce-am mai făcut, pe final de an

 # Plouă ca-n noiembrie și nici măcar nu sper la zăpadă de sărbători, acum zece ani prima fulguială era cam pe 2 noiembrie, pe 6 decembrie se așeza zăpada prima dată: s-a schimbat clima. Am (cam) treminat de luat cadourile de Crăciun, gata și aprovizionarea lunară, că mi-e groază de făcut cumpărături în astă perioadă.

# Am strâns, spălat, pus bine lucrurile lui Jinx, să nu le mai văd accidental, în speranța că îmi va fi mai puțin greu fără el. Cu plecarea lui s-a terminat un capitol al vieții noastre: orașul, apartamentul, viața în patru, cu fetele acasă.

# Pisicile au ușiță nouă, sunt grase și blănoase, Frida și Igor se eternizează în bibliotecă, Mașa – în dormitor. Câinii sunt și ei grași și blănoși, cei albi arată crunt în astă perioadă, dorm în ploaie în fața terasei, sub masă, la lemne, lângă atelier, unde au chef, mai puțin în căsuțele lor.

# Găinile sunt cam rotunde, au reluat ouatul cât să nu ne mai uităm urât la ele. Avem belșug de șobolani, grație vecinilor care depozitează chestii fără număr lângă gardul bucătăriei de vară, se simte lipsa de un an a lui Hades.

# 2021, an năuc, se apropie de final; au murit cunoscuți prea devreme, oameni dragi au fost bolnavi, am socializat foarte puțin (asta e de bine); o pruncuță neașteptată care m-a bucurat mult, câteva zile la mare, drumuri scurte în rest, multe comenzi pe internet. Am așezat niște relații toxice, am strâns altele, am făcut ”cu mânuțele-astea două” chestii de care sunt încântată, profesional a fost o provocare - experiment reușit.

# Sunt obosită, am deficit de somn, zilele sunt încă agitate, dar încerc să intru în spiritul sărbătorilor: citrice și duciuri, uleiuri de brad și scorțișoară, două betele, că e încă devreme pentru decorat casa.

# Azi ar fi fost ziua mamei, ar fi făcut 84 de ani, sunt însă 21 de ani de când a plecat.

Un comentariu:

Maria spunea...

Mi-a placut articolul, Sarbatori Fericite si ne revedem la anul ;)

:-D