Like?:)

marți, 12 septembrie 2023

Raport întârziat despre dihănii

În principiu sunt toate bine, Zăvod îmbătrânește fizic de la zi la zi, dar nu e morocănos și-ar fi dispus des la joacă; se vaită ca o mimoză când mă apropii cu peria de el, vrea atenția tuturor, altfel, doarme la soare cu orele. Urma îmbătrânește și ea vizibil, are probleme articulare (nu mai vreau câini de talie mare), Pepsi e însă vioaie, șmecheră și amuzantă. 

Mașa e și ea vizibil bătrână, e sucită și cu fițe, scuipă ca diperata în formă continuată, a început să i se matizeze blana și nu suportă nicio pisică pe lângă ea. Nu are probleme de sănătate, dar este evident că neurologic nu mai e la fel de funcțională. Frida dă și ea semne de bătrânețe, nu mai are agilitatea sau rezistența pe care le avea, e mai tolerantă, mai indiferentă, dar tot vrea să fie în centrul atenției tuturor. Singurul tânăr e Gizmo - lung, subțire, motanii vagabonzi din oraș arată mai înfiripați ca el, el, care e o gaură neagră la cât mănâncă – și are program zilnic de luat bătaie: îl ajută motanul blond musafir, care îl prinde în livezile din preajmă.

Găinile sunt și ele cam bătrâne, musai în primăvară să cumpărăm ceva puici, pentru moment sunt grase și frumoase, nu se tem de oameni, stau în piciorele cui apucă, fac ouă. Ieri scriam că sper să nu ne moară și cocoșul actual de bătrânețe, iaca a murit.

Niciun comentariu:

:-D