Like?:)

miercuri, 31 martie 2010

Noi nu suntem normali, ceea ce vă dorim şi dumneavoastră - 2

Romulus şi Remus au hotărât să se reunească iar, nu chiar siamezi, dar măcar fraţi. Şi pentru că toate acestea trebuiau să aibă o casă, au ales oraşul de carton din colonie, de pe marginea răului. Au vizitat, au ales, rămânând să culeagă după ce se vor îndeplini condiţiile necesare şi suficiente pentru intrarea în posesia imobilului.
Joi, că e cea mai lungă zi din săptămână, s-au întâlnit tot pe marginea râului, ca să poată petrece mai multă vreme împreună.
Remus a venit primul, el este foarte rapid, poate să termine un lucru chiar înainte să-l înceapă şi-n plus mereu îşi pune ceasul să sune la şi 20. Ceasul lui sună cu fantoma unui strigăt din copilărie.
Romulus, mai leneş, a vrut să ia autobuzul, dar a luat per-pedes-apostolorum-ul, că autobuzul tocmai plecase din staţie şi aşa scăpa de chivuţele care-i ciordiseră mobilul preşedintelui filialei, pe aceeaşi rută.

Pentru ziua de joi, Remus şi Romulus îşi propuseseră să dezbată teme actuale: circuitul datoriei externe în Europa, influenţa şamponului de câini asupra intestinelor umane, premiile USR pe 2009 şi altele.
Din Argeş iese o sirenă, lasă printre PET-urile limitrofe jurnalul intelectual al lui Adrian Marino şi începe să cânte Oooo, viaţa meaaaa…
Ca într-un straniu dans, Romulus culege de pe apă bărcuţe de hârtie trimise de fetele bătrâne cu mesaje de amor pentru Ion Iliescu. Remus se miră, ia cartea. Din ea iese o spirală pătrată vorbind livresc care desenează un curcubeu poliglot. De vis…

8 comentarii:

Vulpea cea bătrână şi 00-le de carton prăjit spunea...

Remus a venit primul. Când a ajuns acolo, l-a văzut pe Romulus şi atunci şi-a dat seama că încă nu plecase. Se dădu jos de pe craca pe care nu era, şi chiar dacă ar fi fost, nu era a lui, şi întrebă: "cine e acolo?" Vocea îi răspunse înfundat: "Unde?", după care se făcu nevăzută.
Romulus îl privea pe Remus şi văzu în el propria sa imagine răsturnată. Amândoi stăteau cu capul în jos şi beau lapte dintr-un sân de plastic reciclabil.

papabembe spunea...

de ce l-au pironit pe Isus pe cruce?
de teamă să nu ne fure ouăle şi cozonacul de paşte.

simf spunea...

@Vulpea - am o Carte Noire... Nu vii?
@Papabembe. Nu cred, atunci traditia inca nu era nici cu oua, nici cu cozonac. Asta daca nu vorbesti de Iisusul tau, cel cu crucea de piatra. In ultimul caz, raspunsul e "sau".

Anonim spunea...

Iti doresc un Paste fericit alaturi de cei dragi. Cristos a inviat!

Dan spunea...

Romulus si Remus sunt frumosi. Ei sunt unu si unu suntem noi. Dar prea singuri, au nevoie de prieteni, gaseste-le prieteni, iubite, familie.

c t spunea...

Simon, vin eu la cafea! Aduc si sirena? Si spirala?

Anonim spunea...

pai daca citest iadrian amrino chiar ca-ti vine sa canti ooo viata mea!
as

Anonim spunea...

io zic sa-i punem directori la tvr pe amandoi!
m.p.

:-D