* N-am găsit soluţii cu „omul din curte”. Zona este bogată şi… n-am găsit. Mai caut.
* Săpături arheologice de primăvară au scos la iveală: scânduri, folie anticondens, polietilenă, cuie, multe cuie, tablă, sârme – rămăşiţele extinderii casei din toamnă.
* Pomii din grădiniţă sunt în sfârşit toaletaţi. Evident că scara a lăsat urme adânci pe unde săpasem eu cu elan şi-a trebuit să fac retuşuri. De reţinut pentru viitor.
* Tot pentru viitor de reţinut că trandafirii nu se dezgroapă până prin aprilie, că hărnicindu-mă i-am lăsat pradă gerurilor de martie.
* Iar am mai tăiat pomi, dar m-am plictisit repede. Mi-e milă să tai din crengile groase, în plus fierăstrăul coadă-de-vulpe (da, aşa îl cheamă) ştie că nu mă pricep şi mă cam atacă. Avem două teancuri imense de crengi cu care mă întreb ce-o să facem. Mai avem o piramidă de rumeguş de care trebuie să scăpăm. Cum?!
* Apropo de vulpi, acum sunt în mare dragoste mare. Am văzut trei alergând zglobii prin lizieră şi la o scurtă perioadă se auzeau bătându-se. Câinii noştri au fost frustraţi că n-au putut şi ei participa: copilul nr. 2 a fost foarte inspirat şi le-a închis poarta la fix. Lătrăturile n-au ajutat.
* Găinile noastre au comis 6 ouă în 3 zile. Cum n-am văzut-o decât pe cea roşcată pe cuibar, mă întreb dacă nu cumva încearcă săraca să compenseze lipsurile hormonale ale celor două surate ale ei porumbace, care s-au îngrăşat considerabil în iarna asta.
* Am adus nişte pietre mari de pe terenul vecinilor, unde le-au abandonat isteţii de la balastieră, în loc să ni le aducă în curte (am scris despre asta mai demult). O să fac cu ele alei spre… nicăieri. Sunt aşa de frumoase că nu mă pot abţine. „Am adus” înseamnă că eu le-am pus în roabă, bucată cu bucată, şi Răzvan le-a cărat, roaba ridicând nişte pretenţii nejustificate de echilibru.
* O dată cu aproape topirea ultimei (sper!) zăpezi şi cu răsăritul ierbii au răsărit în peisajul limitrof şi pungile multicolore de polietilenă, paharele din plastic pentru cafea, PET-urile şi nenumărate mucuri de ţigări. Am strâns din ele.
* Negura din peisaj s-a dus. Până acum, lanţul de lumini pe care-l admiram noaptea era alb-gălbui, între timp s-a colorat: roşu, portocaliu, galben, verde, albastru, alb… Până acum auzeam voci, acum văd lumini în culori. O fi de bine, o fi de rău…
* Adi, nu pun poze cu luminiţele. Ciripelul meu nu duce şi până la Nikonul visat mai e cale luuungă.
13 comentarii:
Am reținut. :-) Dar totuși...
@Adi, dar insa totusi, ca sa-l citam pe Paul Goma...:-)
Nu duce, pe bune, compactul meu.
Ti-ai facut de lucru, fato ! In schimb, miscarea in aer liber e buna. Si eu am de gand sa pun ceapa la tara.
si eu am intentia sa pun ceapa. cu verdele in sus, nu?:-) bine, nu pretind decat sa iasa niste cevauri verzi pe care sa le fotografiez si sa ma laud cu ele. la rosii am renuntat, cica se "copilesc".
pune crengile la uscat pentru la vara, is excelente pt gratar
@anonim, mersic de idee. si in cate mii de ani se face jar de gratar? sunt asezate ager acum si se vor usca inevitabil, incerc.
vazutul culorilor e un stadiu prim in vazut ideilor. urmeaza scrisul lor si intrarea in uniune.
a.s.
declar pierduta liniste urbana, aducatorului recompensa. vind capra de lemne pentru programul rabla.
@a.s., asa o fi, daca spui tu...
@anonim, liniste urbana? exista asa ceva?
Si ce, Simo, tu nu stii sa copilesti la rosii? E atat de simplu ... treaba de copil. Vin eu sa-ti arat !
Geocer, sunt nascuta/crescuta in oras, unde nu se cultiva decat asfalt si rosiile cresc in piata.
Te astept cu drag, daca verbul l-am retinut, nu stiu cum se aplica.
vreau eu, vreau eu sa fiu om in curte! in afara ca trebuei sa arat ca ricki a lui moni ce mai trebuie sa stiu?
@anonim. faza cu ricki e optionala. mai rau e ca trebuie sa fii policalificat in diverse munci mai mult sau mai putin agricole, nici eu nu le stiu. in plus, trebuie sa ai si permis categ. B.
Trimiteți un comentariu