Like?:)

luni, 25 iunie 2012

Ajun de Sânziene


Întâi a fost cald-uscat de pământ arzătoriu, chiar dacă udam plantele seară de seară. Cu nenumărate mărci de purici şi păduchi pe plante, pe găini, pe câini şi pe pisici (picăturile pe ceafă s-au dovedit ineficiente, stropirile – utile pe perioadă foarte scurtă). 30 şi de grade ziua, peste 20 noaptea. Aer arzător, praf, uscăciune. Vreo zece zile.
Ploaie, Doamne, ploaie/Locul să să-nmoaie...
Şi-a plouat. Mult. Repede. Vălurit. Rotit. Învăluit. Cu vânt. Şi tunete. Şi fulgere. Şi-un un strop de grindină.
Ploaia a făcut curentul să pice vreo două ore, a izolat antena parabolică de orice satelit, a culcat tufele de aster, călţunaşii, ardeii. A rupt crengi de salcie, a scuturat de fructe prunii şi merii, a rupt flori de trandafir. A croit poteci nispoase, a speriat câini şi pisici, a îmbăiat terasa şi chioşcul. A adus cohorte de ţânţari şi de melci.
A răcorit aerul, a spălat praful, a ostoit setea pământului, a tăiat drum pâraielor.
Am umblat pe amurgite desculţă prin apă, cu ploaia în păr, cântând Singing In The Rain.
Mai vreau.

9 comentarii:

cristina spunea...

mai, ma intreb eu asa, cu naduf: oare ceva fenomene meteo normale nu s-ar putea da? o ploaie cuminte, asezata, dupa doua - trei zile de soare caldut, n-ar merge? de ce Doamne iarta-ma trebuie canicula de sa ne vina sa ne dam duhul, dupa care ploaie torentiala, grindina, furtuni si alte nenorociri? parca aveam clima temperata noi aici. sau temperata vine de la temperatura? cuget si io ...

simf spunea...

@cristina - in mileniul trei si termenul de temperat si-a ajustat sensul. meteorologii spun ca furtunile sunt chiar normale in zona noastra (uita insa sa specifice ca frecventa lor nu-i deloc normala)
ma gandeam si eu zilele trecute ce fain ar fi sa avem 5-7 zile cu soare, apoi 2 cu ploaie de vara, dar fara gindina...

Dani P. spunea...

La mine n-a ajuns ploaia ... eu fredonez cu furtunul in mina in fiecare seara :)

Pinocchi0 spunea...

Păi să veniți cu toții aici, la Japonia, că tocmai avem sezonul ploios. Și nu vreau să spun că ploaie, Doamne, ploaie, locul să-l înmoaie, ci doar că e o umezeală de mori la 27 de grade mai rău ca la 35 în mijlocul Bucureștiului, și că după ce treci prin asta, nu te mai plîngi de altele.

simf spunea...

@Dani - se pare c-o sa mai ploua pana joi. Promit ca atunci sa ma gandesc la tine:)

@Pinocchio - te cred pe cuvant. dar zau de nu mi-ar fi drag sa si probez adevarul spuselor tale:)

Pinocchi0 spunea...

Foarte simplu: Vino încoace!

simf spunea...

@Pinocchi0 - ce simplu, intr-adevar:)

Pinocchi0 spunea...

Hmm, am tot invitat pe unii și pe alții oferind cazare gratuită (stau singur într-un apartament de familie), dar pînă acum mai toți au răspuns la fel... în afară de domnu' Inginer, bineînnțeles. Și de fii'meu, care a fost primul care s-a abonat la venit :-)

irenadaiana spunea...

Pai cica daca iei bilet acu nu-i decat vreo mie de euro. adik' mai ieftin asa ca poate ma inscriu si eu. :)
Sis draga, ploaia de la tine a ajuns la noi azi de dimineata dar probabil ca a obosit pe dealurile voastre ca la noi a fost mai lesinata asa. :) :) :)

:-D