Like?:)

marți, 10 septembrie 2013

Confuze

* M-am plictisit să tot ud flori şi legume, vreau ploaie toamnă foc în sobă nas rece hanorac şi trecări.
* Am cam pus deoparte hainele şi încălţămintea de vară, urmează hamacuri, şezlonguri, perdea de insecte.
* Grasul mă sperie, merge din ce în ce mai greu, nu mai aude, nu-l prea mai intereseză mare lucru şi a cam slăbit. Ştiu, are 13 ani, dar tot mă sperie. Castor şi Hades sunt bine, doar că se cam îngraşă.
* Frida şi Igor sunt obraznici cât încape, Maşa şi Jinx încep să mai doarmă şi ei prin casă; se îmblănesc frumos mâţele noastre şi capătă alt gen de luciu.
* Mă agasează să spăl lenjerii de pat folosite o singură noapte şi prosoape vag folosite - avem numeroşi musafiri de-o noapte.
* Prunele încep să cadă, merele încă nu-s coapte şi am strâns recolta de zece pere.
* Legumele din stratul lasagna sunt de departe cele mai fericite din grădină, în condiţiile în care au fost tot de departe cel mai puţin bibilite.
* Raportat la toamna trecută, avem recolte mai mici, şi la legume, dar mai ales la fructe. După cum e anul.

* Azi e genul de zi în care arăt de parcă aş fi pus pe mine primele haine ce mi-au picat în mână - şi aşa s-a şi întâmplat; ascult Green Day şi culmea e că-mi şi place. E marţi.

9 comentarii:

Maria spunea...

Hai ca e aproape miercuri!
Ba eu as mai vrea o tura din vara asta...Si tare-as vrea sa ud legume si flori...(n-a plouat la voi azi-noapte? ca aici a plouat zdravan)

Anonim spunea...

da' zombie, cand a disparut? adica ... e o chestie mai generala. weekend-ul trecut am citit jdemii de postari, de la cele mai vechi spre cele mai recente. m-au interesat in special cele cu 'viata la tara' aka libertate rurala vs confort urban. si o sa mai tot citesc si n-am pretentii de niciun fel sa fie postarile asa si pe dincolo. numa' zic ce-am observat: blogul e destul de greu de urmarit, nu stiu daca tag-urile nu sint destul de bine gestionate sau... nu stiu, nu ma pricep. si n-am citit chiar postare de postare, nu m-au interesat de exemplu alea cu proza scurta. am vrut sa urmaresc cumva 'firul epic' al mutarii la tara - si uneori a fost greu. poate eu sint de vina ca n-am sarit destul de atent, dar zombie era dat disparut la un moment dat, dupa 5 zile familia ingrijorata, vecinii / pretenii ca n-aveti de ce, asa fac motanii, apare el....... dupa care nix, nada, zombie a disparut si de pe blog. la fel, ma doare s-o spun, s-a intamplat si cu 'copilul nr. 2' zis mai demult si miruna. ultima mentiune, gatea cand a venit copilul nr. 1 de la facultate intr-o vacanta, era intr-a 12-a, mana rupta, ceva de gen. si o aluzie vaga la un 'preten'. si gata - unde e copilul nr. 2?!?! e studenta, s-a maritat, a emigrat?
mnoa, acuma desigur nu pot eu sa am pretentii ce si cat 'dati din casa'. da' daca tot zic, si la poze imi lipseste ceva. avem interioare, avem exterioare, avem gradina, chiosc, animale, drum. da' casa cu totul abia daca se vede in fundal de foarte putine ori. o data mi s-a parut ca anexa noua aia cu placaj pe dinafara era rigipsuita / vopsita, pe urma am vazut in poze mai noi ca ma inselasem, deci o fi fost alta latura a casei. sigur ca nici aici nu eu decid si nici nu ma pricep mai bine, nu sint de meserie pozar.
am tot lungit-o, scuze si inca o data va rog sa nu considerati observatiile astea ca pe vreun fel de 'pretentii' despre ce si cum ar mai trebui postat. e blogul dv. si e frumos asa cum e si il iau ca atare. o toamna frumoasa si sanatate la toti ai casei, cu 2 picioare si cu 4, cu blana, pene sau fara.

a! uitam! nu m-am prins ce e ala 'rodonel'. si eventual, daca nu cer prea mult, sper sa nu postati comentariul asta dupa ce / daca il cititi. era mai degraba un mesaj direct.

simf spunea...

@Maria - nici gand, dar sper pentru azi-maine.

simf spunea...

@Anonim – esti un deliciu:)), dar cam ai dreptate. Cam haotica ordinea blogului meu... (te rog, alege-ti un nickname data urmatoare).
Zombie a disparut pe 14 aprilie, nu mai stim nimic de el, am mai scris vag despre asta; nu-l mai astept, nu mai sper acum decat sa-i fie bine.
In stanga blogului sunt etichete. Odiseea mutarii primii doi ani is sub “la marginea nicaierului” si ciclu se cheama “schimb confort urban pe libertate rurala”. Dupa trecerea celor 2 ani apare ”aventuri de orasean mutat la sat”.
Copilul nr. 2 e si el bine mersi, numai ca-n Italia:); mana luxta e istorie de mult, a fost acasa in octombrie trecut, in rest ne auzim. Despre copilul nr. 1 scriu uneori tangential cand vine acasa, ca e studinta-n Bucuresti.
Casa in mod premeditat n-am fotografiat-o complet. Rodonelul e Rhododendron.
N-ai idee ce magulita ma simt de atentia cu care ai citit. Multumesc!:)
(nu promit sa refac tagurile, cu toate ca as cam vrea s-o fac)

simf spunea...

@Anonim - am postat comentariul pentru ca imi doream sa-ti raspund.

Anonim spunea...

multumesc si spor la postari. (am intrebat si io ca nea marin dupa ce fusese la un western, la cinematograf: "cum vine asta, vere? pif-paf din pistoale... du tu caii acasa... muierea mea ia-o tu... da' al porumb, al cui o fi? cin' l-o griji, cin' l-o prasi, ca-l calcau cu caii in picioare, de mi sa rupsa inima" (citat din memorie, aprox.)

simf spunea...

@Anonim - da' nickname-ul? unde-i nickname-ul?:)

Anonim spunea...

imi cer scuze. m-am gandit bine si prefer fara nickname. oricum, n-o sa tot comentez - pentru asta am propriul meu blog :) si nu vreau sa semnez cu ID-ul respectiv, fiindca nu e un blog amabil, in ton cu cel de-aici, deci n-ar fi 'fair' sa-mi fac reclama in felul asta. dar de citit, cum ziceam, o sa tot citesc.

simf spunea...

@Anonim - macar o cifra pune, ca-s mai multe comentarii anonime, sa stiu ca esti tu, ANONIMUL cu intrebari pertinente care a citit atent aventura oras-sat :)

:-D