Like?:)

luni, 3 noiembrie 2014

Ce-am mai făcut

S-a dus octombrie şi se pare că a luat şi soarele cu el; e frig şi ceaţă, umezeala intră până la piele, pământul e lipicios la suprafaţă, dar dur-cărămidă când vrei să plantezi ceva. Pe terasă a apărut un covor din cauciuc cu rizuri foarte util întru păstrarea curăţeniei în bucătărie, am pus covoarele în toată casa şi protecţiile la uşi, facem focul seară de seară la boiler, uneori şi în dormitor sau bibliotecă. Mustul e deja tulburel, merele se coc în beci, am dăruit ghivecele cu ardeii iuți, aşteptăm să vină firma cu săpăturile pentru apă şi canalizare (aşa de drag îmi e când mă gândesc ce noroi va creşte în toată curtea şi zău nu mai sunt încântată că de la drum la casă sunt peste 30 m).
Găinile se îmbracă şi au luat, în sfârşit, pauză la ouat, le-am dat drumul câinilor în grădină, chiar dacă nu am apucat să scoatem/strângem tot, iar Zăvod arată într-un mare fel când e plin de noroi, mai ales când face şi tăvăliri controlate în mâlul din lac. Hades sapă după şobolani de parcă ar vrea să ajungă în China, Castor se mişcă din ce în ce mai greu şi e surd ca o gheată şi au început să doarmă toţi trei la lemne simultan, căsuţele fiind mobilate mai des de mâţe decât de câini.
Jinx a ucis o dihanie (nu știu dacă e nevăstuică sau pui de dihor), iar Mașa a avut și ea o întâlnire de gradul trei cu o nevăstuică - presupun, la cât de violent a fost mușcată de o labă (a miorlăit de l-a speriat pe al meu domn, apoi a umplut terasa, bucătăria, aleile de pete de sânge) –; am doftoricit-o rapid, am sechestrat-o în casă, acum e bine.
În rest – nu putem să cumpărăm ultima tură de lemne până nu terminăm cu săpăturile pentru canalizare, serile sunt lungi şi ne oferă timp liber, facem planuri, măsurători, proiecţii. Intrăm în modul iarnă. 

5 comentarii:

cristina spunea...

Pai Jinx poate ca a ucis chiar animalul care a muscat-o pe Masa.
Daca s-o face noroiul mare cand vor sapa si nu vor termina la timp, cum o sa mai aduceti lemnele? Nu-i mai bine acum, oare?

simf spunea...

@cristina - intai a ucis jinx dihania, apoi a avut masa intalnirea de gradul 3 - se pare ca nevastuicile traiesc in cuplu si ca era partenerul.
mai asteptam deocamdata, avem lemne pentru pana pe final de februarie, asa ca nu-i chiar urgent.

cristina spunea...

inseamna ca supravietuitorul vaduv s-a razbunat. nu stiu ce-o fi fost, dihor sau nevastuica, dar mai cercetam. nu stiu de ce, dar mi-e mila pentru bietele vietuitoare. asta-i legea naturii, insa.

vax albina spunea...

Draga pisicuţă. O pup să-i treacă. Sper că nu e bandajată şi că se poate linge. Ştii şi tu că saliva ei e pentru ea ca un dezinfectant. Da, băbisme.
Sper că vă construiţi o potecă alături de zona cu lucrări. Altfel, voi să fiţi sănătoşi,şi ploaia mai rară până terminaţi. Succes.

simf spunea...

@cristina - si mie mi-e mila, dar pana imi ataca mandrele mele.

@vax albina - in prima faza a fost bandajata, apoi s-a tratat singurica. cu poteca e mai dificil, sapaturile pentru canal vor taia diagonal curtea, cele pentru apa - pe lung. asa e, noi sa fim sanatosi, mersic :)

:-D