Like?:)

miercuri, 21 ianuarie 2015

Ianuarie cam static

* Încă nu m-am obișnuit cu 2015, 2014 e prezent în datele puse cu elan de mine.
* E cald și bine, vreme de martie cu miros de pământ reavăn, o floricică a apărut la primula galbenă, văd verde ascendent la ghiocei, cocoșeii încep să cânte și se bat ca disperații, noroi, noroi, noroi.
* Am scos ultimele tomatillos din beci, sunt un deliciu cu brânză.
* Inventariez semințe, fac și refac planuri, aștept cu interes primăvara, dar până atunci mai vreau vreo două ture de iarnă, cu înzăpezire cu tot.
* Domnul Morcov nu ne mai vizitează, dar a venit un motan alb cu negru pe care l-a alungat, vigilentă, Mașa; i-am dat un băț de recompensă când s-a întors, dar i-a luat ceva vreme să-și desfoaie coada și să-și plece coama zburlită.
* Hades are iarăși jucărie preferată: un șobolan înghețat pe care-l pune bine într-una dintre jardiniere.
* Zăvod are lanț și sârmă, în traducere directă fier beton și cordelină cu carabine; poate să parcurgă diagonal curtea, dar nu mai ajunge la trandafiri și la lac, iar asta pare să-l supere. Nu a părut stresat de noile condiții, s-a prins rapid ce și cum, îl legăm fie când vine cineva, fie când avem treburi în zonă.
* Ne documentăm cu acribie despre sobele cu clopote, din teracotă, cu registru; până acum par de departe cea mai bună soluție pentru încălzirea casei noastre. C-așa e omul, zice că și-a găsit colțul de Rai, apoi vrea să-l ajusteze.

2 comentarii:

Gradinarit anotimp cu anotimp spunea...

Buna, dupa ce termini documentarea despre sobele cu clopot poate vinzi patentul, platim bine. O zi minunata.

simf spunea...

@Vasile - documentarea e cam gata, dar pana nu vad/probez nu cred. :)

:-D