Like?:)

marți, 31 martie 2015

Dacă stai la ţară, cheltuielile sunt mai mici

60 lei arat, 60 lei discuit, 80 lei tăiatul pomilor, 600 o căruţă nouă de lemne – pe principiul până nu rămâne n-ajunge -, 35 lei 1 kg de ghizdei, 15 lei – 3 kg ovăz, 25 lei - 2,7 kg arpagic, 10 lei – 1 kg usturoi, 15 lei – oareşce chestii pentru găini. 1000 lei, brusc.
Ieftin ca braga.

12 comentarii:

Gradinarit anotimp cu anotimp spunea...

Buna dimineata. Si asta in conditiile in care aveti o sursa de venit, nu va bazati pe productia agicola.
Dar daca cheltuielile trebuiau facute din banii castigati din munca in gospodarie si anul trecut a fost unul nu prea bun?
O zi frumoasa.

simf spunea...

@Vasile - oricat de idealisti am fi, ne-a fost clar ca niciodata nu ne vom putea intretine din productia proprie. si nici nu ne-am propus, de altfel. insa am avut o greutate in suflet anul trecut gandindu-ma la cei care depind de recolte.

Promotia 2023 spunea...

Nimic mai fals. Dimpotriva, cheltuielile sunt mult mai mari decat la oras. Tot timpul ai ceva de reparat, de construit, de carpit :). Ai nevoie de tot felul de scule, instrumente si unelte. Detergent folosesti de cel putin trei ori mai mult, apa si energie electrica asemenea. Sa nu mai punem la socoteala diferitele servicii de arat, prasit, adunat fan si alte lucrari pe care nu le poti face de unul singur.

simf spunea...

@oana - pentru un orasean e mai scump, pentru taranul get-beget nu e, el le cam face singur pe toate sau la schimb cu vecinii.

iulian spunea...

Asta-i si concluzia mea pentru reducerea costurilor...ce pot sa fac singur fac, ce nu...isi asteapta frumos randu', pana o sa pot sa-l fac :)
Dar pentru ca sunt constient ca in timp se vor strange foarte multe lucruri nefacute...am in vedere cooptarea voluntarilor ;)

simf spunea...

@iulian - daca gasesti solutie cu voluntarii, spune-mi si mie te rog :)

Anonim spunea...

qu'est que c'est "ghizdei" s'il vous plaît ?

simf spunea...

@balaura - e o marca de iarba, o punem in locul lucernei ca sa nu navaleasca flora spontana.

Dani P. spunea...

Aveam si eu aceeasi intrebare cu Laura :) M-am lamurit :)

iulian spunea...

Cu voluntarii e relativ simplu... te inscrii si pui un anunt pe http://www.wwoof.ro/ sau https://www.helpx.net/ ( dar mai sunt si alte site-uri/forumuri unde poti posta ) si apoi...astepti :)

simf spunea...

@iulian - ai incercat? a venit cineva?

iulian spunea...

Eu nu m-am inscris...da' tot zic ca o fac. Totusi, au venit si la noi trimisi de alti prieteni, care au aproape continuu voluntari...

:-D