Like?:)

vineri, 20 aprilie 2018

Ponturi pentru cumpărături de la Simfonie


  • Sunt mulți comercianți care se pretind producători; fiți atenți la ambalajele plantelor, la uniformitatea lor, seamănă cu cele de la florărie? Probabil sunt la fel și nu prea vor trăi puse în grădină.
  • Întrebați vânzătorii despre plante, producătorii stau ei la stand, nu angajează pe cineva și se vede pe mâinile lor că muncesc cu pământ. Nu știu să vă răspundă, nu cumpărați.
  • Sunt la vânzare pomi cu rădăcină nudă, unii deja înfrunziți bine, viță-de-vie și arbuști cu frunze de 3 cm (și rădăcină nudă), trandafiri deja opăriți în ambalajul din folie. Nu cumpărați, pomii vor fi buni doar de araci, eventual, și veți fi dezamăgiți că nu se vor prinde, o fi 20 aprilie, dar natura e avansată în vegetație. Aveți alternative confortabile (plante la ghiveci, cu balot de pământ), alegeți responsabil.
  • Am văzut pepiniere noi, cu pomi și trandafiri cu rădăcina în rumeguș, deshidratați, unde domnul producător nu știe cum îl cheamă pe trandafirul de dulceață pe care îl comercializează, n-are habar de cum se cultivă trandafirii și nu știe perioada în care rodesc cireșii pe care îi vinde. Nu de la ei, vă rog.
  • Dintre producătorii de la care am luat până acum plante, sunt prezenți: familia Csiky din Ciumbrud, domnul din Covasna cu suculente și perene, tinerii din Micești-Argeș cu tufănici, Anthesis, Sănătate din plante. Și mai sunt: pe lângă bibliotecă un domn de la Mărăcineni cu cătină și alți arbuști; niște doamne care vin an de an doar cu conifere; un domn care vine doar cu lămâi, un altul – doar cu suculente (e pe lângă biserică), o familie din Bascov cu magnolii (spre Casa sindicatelor).
Nu uitați că expoziția dendrofloricolă poate fi vizitată gratuit, începeți cu ea și apoi mergeți la cumpărături. Spor la cumpărături și să vi se prindă toate plantele.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Cumpărături după doar dacă nu fluieră portofelul a "gooooo......llllll. Stimați spectatori......" :)))) Oana :p :)))

:-D