Like?:)

marți, 18 septembrie 2018

Ce-am mai făcut


  • Compot și gem de prune, încă o tură de prune la deshidrator – tăiate în sferturi, 39 de ore la 50 de grade, par cum trebuie.
  • Compot de pere, uscat încă o tură de mere; dacă nu mă hărnicesc să pun mere pentru plăcinte la borcane, gata cu conservele dulci în ăst sezon.
  • Continuat operațiunea strâns semințe; și ierburi pentru uscat. Pus vinete pentru iarnă. Cules ce se poate din grădină.
  • Strâns mere căzute: cinci saci, la prima strigare, doar din spatele casei. Două lăzi de Jonagold în beci. Și încă două.
  • Măturat compulsiv frunze de pe alei, vânat câini mari întru pieptănare, deparazitat intern/extern mamiferele ogrăzii. Apropo de câini, Pepsi și Zăvod s-au bătut; pupăza are urme de colți pe coaste, marele bou – pe nas.
În rest, miroase a toamnă plină, răscoaptă, gata cu sandalele și mâneca scurtă dimineața și seara; încă ținem ziua ușile deschise, încă nu închidem geamurile decât rar. Jinx e pe antibiotic și vitamine, pisicile încep să doarmă noaptea în casă, la 8 seara deja se întunecă, dimineața plecăm o dată cu răsăritul.

Și mi-am cumpărat Micul prinț. J

4 comentarii:

cristina spunea...

Si Mishu al nostru a facut o tura de cinci zile X 5 intepaturi de antibiotic, pentru o viroza nasoala. Jinx pentru ce?

simf spunea...

@cristina - de la dantura, peste inflamatie iar a facut o infectie.

Carmen Nataşa spunea...

Pot să iau cu copy-paste? Tot așa fac și eu. :)

Doar că nu mi-am luat Micul prinț. Dar ar trebui...
Până n-ai zis tu, nu mi-am dat seama că mi-e dor de el.
Ce ediție ți-ai luat?

simf spunea...

@Carmen - dap, ia :)
Am luat Micul print scos ieri de Adevarul. 10 lei :) (mai aveam o editie in franceza)

:-D