Like?:)

marți, 25 septembrie 2018

După echinocțiu



  • În sat s-au închis două magazine, unul - cel de la care făceam noi cumpărăturile; în sat s-au deschis de-o vreme două magazine La doi pași. S-a închis patiseria de-alături, se închide și magazinul de lângă biroul meu și-mi pare rău.
  • S-au scuturat vișinii și cireșii, dar mai e cald și pădurea nu dă semne clare de toamnă, chiar dacă s-a colorat ușor; încă n-am făcut focul în boiler, nici n-am pus covoarele, doar ce-am făcut rocada șlapi/saboți.
  • Am fost la cumpărături de sezon (două butoaie de 60 l, albastre); și, cum era și firesc în septembrie, am cumpărat o perdea anti-insecte. Am pus-o deja la ușa bucătăriei, că acum se deschide sezonul la ploșnițe și gărgărițe doritoare de hibernare în casă.
  • Mi-e drag să văd în beci lăzi cu mere și rafturile mobilate cu provizii, îmi place să simt mirosul de fruct răscopt c-un strop de umed și mă fascinează păienjenii alb-translucid care locuiesc acolo.
  • E acea perioadă din an în care nu se vede ceea ce fac; e minunat când, iarna, scoți niște borcane din beci sau oareșce pungi de la congelator, dar e cronofag să le pregătești și munca repetitivă nu e pasiunea mea ascunsă.
  • La capitolul provizii, am făcut un sos iute, am pus ardei la congelator, am strâns frunze de gutui și de zmeur pentru ceaiuri, am pus la uscat cimbrul, feniculul și busuiocul.
  • Mă tot joc cu deshidratorul, am uscat iarăși mere, plus legume; notă pentru mine: nu e o idee bună să tai ardeii bastonașe, mai bine lasă-i sferturi; și leguminoasele ar fi ideal sa le tai de 3 ori mai mari, ca scad dramatic ca dimensiune.
  • Am cules din meri (mai am doi), domnul meu tot dă telefoane în speranța că găsește cui să dăruiască din mere, ca să nu ajungă așa de multe la țuică (oricum nu mai avem butoaie). Încă nu am atacat strugurii, cu toate că ar cam fi cazul.
  • Faimosul soi de struguri Ananas s-a dovedit a fi fix Căpșunica pe care-o aveam noi, am trebuit să așteptăm 3 ani ca să vedem asta; mă bate gândul de ceva altoiri, mai vedem.
  • Căprioarele coboară iarăși, se-aud țapi supărați, liliecii sunt foarte activi, o molie colibri e atrasă de florile albe ale usturoiului de tuns; a venit prima tură de lemne, 88% din prietenii mei de facebook nu vor merge la referendum (conform sondajului – cei care au votat).
 Știe cineva de unde aș putea să-mi cumpăr o geacă neagră de blugi, croi clasic, fără briz-briz-uri, fără să-mi vând un rinichi?

2 comentarii:

greenzonelife spunea...

https://www.vogueoutlet.ro/geaca-asos-tall-girlfriend-din-denim.html e buna ?

simf spunea...

@green - mistooo! ii sun. mersic. (io as fi vrut neagra clasic, barbateasca, dar ar fi ok si asa)

:-D