Like?:)

marți, 9 octombrie 2018

Scurt pe nouă


# E soare ziua, cu 20+ de grade, noaptea – cam 6-7; facem focul doar în boiler, dar, dacă întârziem și temperatura scade, pornește termostatul de la panoul electric.
# Am cules merii și gutuii, mai sunt fructe pe jos, acum trebuie să inventăm niște butoaie, urmează culesul viței-de-vie și al nucilor. S-au scuturat deja cireșii și vișinii, nucii sunt galbeni și pădurea se colorează ferm.
# Gata cu strâns semințe, m-am plictisit maxim, am renunțat la cele de anghinare (mi-au umplut casa de norocei), dar încă mai am o mulțime la uscat; urmează cernutul lor, suflatul... Mda. Aproape gata.
# Am dat drumul câinilor în livadă, dacă îi mai lăsăm câteva zile, nu va mai fi nevoie să culegem nucile – le mănâncă ei; găinile ouă accidental și au început să se împăneze ușor, pisicile se îngrașă metodic.
# A sosit a treia căruță de lemne, adusă tot de căluța Steluța, doar că de astă dată a venit și cu stăpânul junior – 4 ani; firescul cu care stătea copilul pe cal m-a răvășit.
# Domnul meu taie constant lemne, le sparge și le duce la locul lor, câinii îl ajută și ei cum pot: dorm în rumeguș și apoi îl împrăștie prin toată curtea, cu accent pe zonele betonate de la intrările în casă.
# Începem timid să pregătim arealul pentru iarnă: gata etajul și magazia, am mutat la loc definitiv toate plantele semănate în primăvară în ghivece, am demarat operațiunea aranjat chioșc.
# Chef sâmbătă în lizieră, la Cătălin, cu playlist Cuca style: de la Păsărea Colibri și Phoenix la AC/DC și Europe, de la În stație la Lizeanu și Iubiți și câinii vagabonzi la Ană, zorile se varsă și Dragostea din tei. Festin de-a dreptul.

Niciun comentariu:

:-D