Like?:)

vineri, 23 noiembrie 2018

Pomologie, oameni, fructe I




Am fost miercuri, la Centrul Cultural Pitești, la lansarea (mai bine spus prezentarea, că nu au fost cărți de cumpărat) volumelor IX și X din Pomologia României, sigurele editate după 1989, și a cd-ului Pomologia României, vol. I-X (.pdf).
Oameni* calzi și zâmbitori ne-au vorbit cu drag despre munca de ameliorare a soiurilor, despre nevoia de adaptare la vremurile și clima în schimbare, despre portaltoi și importanța lui (Adaptabil, pentru piersici), despre diferențele de vigoare, despre munca de zeci de ani urmată de omologări, despre focul bacterian și cultivarea gutuilor în Turcia și Grecia (unde clima e uscată), despre reducerea tratamentelor chimice în pomicultură cu ajutorul geneticii.
A fost și o expoziție de fructe, cu prezentare și degustare, dar despre asta vorbim data viitoare.
Dr. ing. N. Braniște, dr. ing. Mădălina Militaru, dr. ing Mădălina Butac, dr. ing. I. Duțu, dr. ing. Adina Perianu – toți, de la Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Pitești (Mărăcineni, Argeș).

6 comentarii:

Anonim spunea...

Ati fost niste fericiti ca ati putut participa. In Moldova nu sunt asa ocazii.

simf spunea...

@Anonim - pacat. Nu e deloc dificil de organizat.

Unknown spunea...

Cand vor fi lansate la cumpărare cărțile Poliția roamaniei voi 9 si 10?

simf spunea...

@Cosmin - probabil cand vor reusi sa gaseasca fonduri pentru tiparirea pentru publicul larg.

Mimi spunea...

Salut! Ai idee de unde pot cumpăra CD-ul cu toată colecția? Au fost CD-uri de vânzare în 2018 la eveniment, la ce preț? Mulțumesc!

simf spunea...

Mimi - lasa-mi o adresa de mail.

:-D