Like?:)

marți, 25 februarie 2020

După Dragobete


# Iar n-a nins, e prima iarnă în care văd zăpadă doar în poze sau filmări, a plouat urme fine, dar măcar nu e atât de cald încât să plece toate plantele în vegetație. 2019-2020 - anul în care nu a fost iarnă.
# Ziua a crescut considerabil, plec pe lumină, mă întorc pe lumină, ghioceii și iasomia de iarnă sunt în plină floare, ies timid tradescantiile, zambilele, gornițele și narcisele ciufulite.
# S-au înverzit bine primulele și garofițele turcești, au apărut sedumurile, am demarat pregătirile de primăvară, în primă fază cu greblat o zonă cu flori perene și făcut tăierile la trei meri din zonă.
# Am plantat (de la expoziția de semințe) o zmeură, o tufănică, doi cuișori, ceva garofițe roz, o plantă acoperitoare de sol; restul plantelor stau cuminți în ghivece, lângă cele de la plant-shop, așteptând vremuri mai prielnice.
# M-am hărnicit și am pus trei soiuri de ardei iuți pe 8 februarie (Jaranda, tricolori de ghiveci, Royal Black), aștept până pe 15 martie sau după să pun roșiile; iar am prea multe semințe pentru cât pământ putem cultiva, iarăși trebuie să mut plante, e drept, din an în an mai puține.
# A găsit domnul meu un nene care a venit și a săpat o bucată de pământ, inclusiv stratul plantat din toamnă, cel modelat de pisici, unde trăseseră pamântul fin pe mochetele de pe potecă, ca să-și facă harnice curățarea uscată.
# Am cumpărat 10 ouă și din a doua zi au început să ouă găinile (deja avem supraproducție); ar fi trebuit să cumpăr mai demult, că am mai pățit asta acum un an parcă: a doua zi după ce am cumpărat ouă s-au hărnicit și ele.
# Am deparazitat intern dihăniile de pe moșie, curând va trebui să le deparazităm și extern, că se deschide sezonul la căpușe. Hades e slab și mofturos la mâncare, dacă ar fi după el ar mânca doar eugenii și biscuiți, în rest – și câinii, și pisicile au ceva țesut adipos în plus.
# Pentru cei care au deschis telefoanele mai târziu, să știți că acum se eliberează cazierul judiciar în 15 minute, fapt care m-a mirat tare. În ultimii 5 ani, orice interacțiune am avut cu Poliția Română m-a surprins în mod plăcut (la oameni mă refer, eventual și la ceva tehnologie, că informațiile de pe internet și circuitul hârtiilor prin birouri încă lasă de dorit).

Niciun comentariu:

:-D