Like?:)

joi, 19 martie 2020

Ce-am mai făcut


În week-end a fost cam frig, am văzut și -4 grade, a fulguit ușor, a fost o ploaie înghețată rapidă, a mai și plouat, a bătut și vântul, să tot intri în grădină. Cu toate astea, am mai strâns din crengile de la tăiatul pomilor - taie, fă pachete, leagă-le, depozitează-le, fă grămadă de viitoare lemne pentru grătar, mărunțește, greblează, arde ce e bolnav. Muncă repetitivă, ce-mi doresc eu mai mult și mai mult. Și câte mai sunt...
Am plantat săptămâna trecută iriși, crin-făclie și iarbă neagră de la Nicoleta, am înșirat pe zonele cu bulbi phlox subulata fucsia și cerastium, să acopere solul, am pus minunea de Jubilee celebration, am mai eliberat din zonele de flori perene și cam atât; a, și am decis să nu mai scot păpădiile.
Narcisele galbene ciufulite au înflorit și le mănăncă cineva, probabil limacșii, brândușe, veronici, lamiumuri au înflorit și ele, trandafirii, un cuișor de la Geta și liliecii au pornit în vegetație, un toporaș a apărut singurel în jardinierele cu sedumuri.
Câinii sunt parțial color bine, Hades e slab și mofturos, Urma trebuie legată când deschidem porțile mari (altfel evadează cu tupeu; notă pentru mine: nu uita să cumperi o coadă de mătură roșie, că pe cele colorate altfel le ignoră), Pepsi e de-un oportunism incredibil, iar Zăvod e, ca de obicei, un mare bou.
Găinile ouă hărnicuțe, pisicile sunt și ele ok: Frida și Igor vin mereu cu mine în grădină, mai se bat, mai se spală reciproc, mai dorm împreună, Mașa își scuipă și lăbuie odraslele zilnic, noapte de noapte e cu noi în dormitor, Jinx trebuie periat des și mai nou doarme sub soba metalică, în locul de depozitat lemne: negru pe negru, ok, până începe soba să-și întindă labele.
Nu simt presiunea timpului în ceea ce privește grădina, nu-mi fac planuri, ce va fi va fi, nu am așteptări, deci nu voi avea nici dezamăgiri. Să fim bine, asta e tot ce contează.

2 comentarii:

cristina spunea...

până începe soba să-și întindă labele :)))))))))))

sa fiti bine!

simf spunea...

@cristina - fix asa a fost, m-a si speriat :) si voi aveti grija.

:-D