Like?:)

luni, 7 decembrie 2020

Decembrie, mai la-nceput

 # E frig, dar încă nu a nins, chiar dacă așa a fost prognoza, bine că măcar a plouat, pădurea s-a dezbrăcat de galben, e-n tonuri cărămizii-rugină, grădina e cam gata de iarnă, în curte e parțial dezastru, noroc că ceva crizanteme rezistă eroic și-s pline de culoare, deturnând privirea.

# A venit a doua tură de lemne frumos mirositoare, domnul meu a strâns furtunuri, dușuri și alte accesorii, a închis și aerisit conductele de apă de pe moșie; Jinx e mai bine, câinii mănâncă mult, semn că s-a răcit zdravăn vremea, pisicile beau apă precum cămilele din castronul pus pentru Boris, în extindere.

# Am făcut listă cu semințele existente, mai trebuie să cumpăr vreo 4 plicuri; altfel, mânuși turcoaz cu touch și spart gheața dimineața din apa câinilor, mere din beci și saboți prietenoși cu fleece, compot, ulei esențial de portocale și ciocolată rom, corespondentă generoasă cu C. și cald, foarte cald în casă.

# Că tot e un an năuc, sărbătorile vor fi altcum: cadou de Crăciun în ajunul lui 25, dar noiembrie, chestii utile, ce ne trebuie, nu trăsnăile uzuale. După un mileniu, e prima dată când finalul de an nu-mi mai e aglomerat și haotic, lucrurile se așază domol și firesc și tare-mi place. Îmi cântă sărbătorile în cap mai devreme ca niciodată, mă așteaptă un concediu mai lung și mă bucur. 

Vreau zăpadă de trei metri și cazemată kilometri.

Niciun comentariu:

:-D