Like?:)

joi, 15 aprilie 2021

Pe scurt, la mijloc de aprilie

 # A înflorit magnolia, doar puțin mai târziu ca celelalte din sat, încep să apară lăcrămioarele, un snop de lalele își formează florile, încă nu știu ce culoare sunt.

# Plăntuțele apărute în ghivece sunt firave, miozotul a invadat tot ce-a putut, dar încă nu a înflorit, arțarul nu se grăbește să înfrunzească, nici pomii n-au flori.

# Au reapărut gușteri (cel mai des mă întâlnesc cu ei în casă, aduși de mâțe) și broscuțe, greieri și limacși, albine, fluturi și muște, aștept cu interes afidele.

# Apa e funcțională pe întreaga moșie, furtunul verde cu duș încurcă poteca din grădină, am bifat prima noapte fără foc în dormitor (doar la boilerul din baie).

# Parcarea de la dispensarul din sat e mereu plină (vin oameni de departe la vaccin), prin grădini pământurile sunt deja lucrate - în sat e mai primăvară cu vreo două săptămâni decât la noi.

# E cam frig, iar evoluția vegetalelor e evident mai întârziată decât în alți ani, mi-e dor de târgurile de țară și nici anul acesta nu va fi organizată Simfonia lalelelor.

# Mâine e ziua mamei domnului meu, 80 de ani; să ne trăiască.

Un comentariu:

cristina spunea...

Sa va traiasca si sa fie sanatoasa! La multi ani!

:-D