Like?:)

luni, 5 septembrie 2022

Și durere, și întristare, și suspin

 

A murit un om bun; victimă colaterală a măsurilor haotice din lockdown-ul anticovid din 2020. Fusese diagnosticată cu cancer, urma să fie operată în martie, dar s-au sistat operațiile care nu erau urgențe; în iulie, când s-a putut, a fost prea târziu.

A murit un om bun; cea care, când ne-am mutat, ne-a așteptat în drum cu o sacoșă cu ceapă verde, salată, mărar, ouă – așa ne-am cunoscut. Cea care de-a lungul anilor ne-a pus la pachet din ce minuni pregătise: dăruia cu bucurie, dar când primea era ușor jenată.

A murit un om bun; a respectat toate recomandările medicilor, a făcut toate tratamentele posibile, trecând prin frustrare și anxietate, prin revoltă și depresie. A știut de la început și a hotărât să lupte, să facă tot ce poate, în rest - cum o vrea Dumnezeu.

A murit un om bun; avea 63 de ani, doi fii la casa lor, o nepoată, casă pe pământ, cu de toate. A avut grijă să lase lucrurile așezate: cruce de marmură la mormânt, mașină nouă, aleile din curte placate cu gresie, mașină de spălat vase – să-i fie cât mai ușor domnului după ce ea nu va mai fi.

A murit un om bun, generalul, doamna domnului colonel, singurii vecini cu care am avut și avem o relație mai mult decât de bună vecinătate. În ultimele trei luni nu i-a fost deloc bine, în ultimele trei săptămâni – cumplit, nedrept de greu. Unde nu este durere, nici întristare, nici suspin...

A murit un om bun. Să-i fie drumul lin în lumină și odihna veșnică.




2 comentarii:

cristina spunea...

Imi pare nespus de rau. Dumnezeu sa-i dea usurare de durere si iertare de pacate.

Anonim spunea...

... omul bun ar fi meritat un nume, ba chiar si un prenume...

:-D