Like?:)

joi, 9 mai 2013

Acalmie


        Verweile doch, du bist so schön! (Goethe)

Zi de Paşte, spre după-amiază. Pe chioşc flutură steagul, din chioşc se aud doine muscelene – Vochiţa Stoian. Domnul meu, cu şorţul lui bărbătesc, descântă în curte grătarul; lângă el dorm tolăniţi câinii mari; Hades – răsfirat, pe pământul vag umed de sub un măr.
Pe masă, ouă vopsite: roşii, galbene, verzi şi un albastru turcoaz cum îmi închipuiam eu că-s ouăle sinelii ale lui Teodoreanu. Pe ele sunt urme albe de frunze: trifoi, pătrunjel, zmeură şi-o bălărie spectaculoasă.
Copilul student e desculţ, cu o pălărie pe cap și o carte în mână; merge spre grădină, probabil vrea la umbră. Bunicul e lângă pomi, inspectează evoluţiile verticale ale ultimei zile. Buni, pe terasă, o răsfaţă pe Maşa şi-i admiră progeniturile. Jinx doarme pe o pernă pe capacul puţului. Co-co, co-co - Le Coq şi doamnele lui se răsfață cu coji de ouă vopsite.
Din hamac, privesc un petic de cer; e bleu cyan cu nori din vată de zahăr. Când şi când, câte un erete trece agale. Lângă mine, paharul cu limonadă miroase a mentă.
Pe drumul spre Rai nu-s sensuri blocate, gropi, limitatoare sau radare.
Raiul e aici.

6 comentarii:

Angelikue spunea...

Raiul este aici, langa noi :)

Scutaru spunea...

Foarte fain! :)

Dani P. spunea...

Like !!!

Unknown spunea...

Linistitor!

Tiberiu spunea...

Ferice de voi!
Nouă ne-a trebuit ţară musulmană şi asta am avut. Ioc ouă, ioc cozonac, ioc miel de Paşti. Doar vin.

simf spunea...

@Tiberiu - da, dar ati avut altele...

:-D