Like?:)

joi, 4 martie 2010

Schimb confort urban pe libertate rurală (11)

Şi-am încercat eu să mă apuc de „agricultură”. Cu elan şi bune intenţii îmi propun în primă fază să aranjez „grădiniţa”. Iau mânuşi, sapă, săpăligă, greblă, foarfecă de vie. Tai întâi din lilieci – că-s cinci – până-i aduc la o formă oareşcare, satisfăcătoare simţului meu estetic, apoi trei pomi care mă trăgeau de păr, pe criteriul „tu, creangă, n-ai ce să cauţi aici!”. Am greblat frunzele (De ce trebuie să strângi frunzele în toamnă? Că oricum în primăvară aduni milioane iar.) Apoi, mă gândesc, trebuie să sap printre flori, aşa ştiu eu că se face… Dar sapa mă urăşte. În afară de faptul că nu se înfige mai deloc, mai cere şi efort fizic aplicat, ceea ce eu nu ştiu comite. Ok, trec la săpăligă. Zgârii pământul (cam vreo 2 cm), wow, arată într-un fel acum, dar mă dor mâinile. După o jumătate de oră mă prind că sensul de săpat e dinspre mine înspre orice altă direcţie, nu invers. Tot e bine, că în ritmul iniţial mi-ar fi luat ore bune să termin. În tot acest timp, cei doi motani negri – Zombie şi Jinx – m-au vânat, când pe rând, când amândoi odată, fapt care m-a făcut să calc de mai multe ori pe unde săpasem şi să-i descânt tandru cu vorbe neexistente în DEX. Când s-au plictisit, s-au culcat în cuibarele din curtea păsărilor. Două colace de blană negre cu un cuibar gol între ele.

Floricele identificate săptămâna trecută cresc, au apărut şi lalele şi încă nişte chestii care cred că-s tufănele. Cum aveau pământ pe frunze, m-am gândit că le încurcă şi l-am dat jos. Proastă inspiraţie. Castor a fost foarte curios ce se ascunde acolo şi le-a săpat el, cam bine aş zice.

Am mai făcut un „covoraş” (zice Răzvan) din dale de ceva rocă, travertin presupun, şi evident că iar am aranjat pietre, altele. De astă dată într-un loc unde lasă apa să se scurgă, dar mi le fură Polux şi mai şi sapă în ele după ce m-am chinuit să le plantez bine, le-am pus apă (să se fixeze, nu să crească).

Clar, munca pământului e pentru tractoare! Acum îmi doresc nu o fată-în-casă, ci un bărbat-în-curte. Care să nu aştepte să-i spun eu ce trebuie făcut, ci să mă anunţe el. Încerc să găsesc soluţii…

11 comentarii:

Geocer spunea...

Simono, tu pe toti i-ai pus la blogroll, numai pe mine m-ai uitat. Rusine !

Anonim spunea...

Și poze când ne arăți?

simf spunea...

@Geocer, nu pun linkuri in blogroll la schimb si zau nu mi-e rusine de asta. Crezi tu ca Simona Tache m-a adaugat in blogroll-ul ei? Multumesc ca tu m-ai adaugat, nu ma supar daca ma scoti. Este alegerea ta daca ma citesti/recomanzi, pe care nu pot decat sa o accept.
@Adi. Pun si poze, intai sa ajung pe lumina acasa.

Anonim spunea...

Ce-ai zice, dacă anumite cuvinte din text ar deveni url-uri, care, click-ate, să activeze fonduri sonore , sau imagini contrapunctate, nu numai pentru a exploata disponibilităţile e-paginii, ci, prin specificul ei, să obţii o expresie, ("blog", cum zice a.s.) care să-ţi şi dezvolte nu doar cuprindă complexitatea pe care o dovedeşti.
M.R.

simf spunea...

@M.R., e o idee la care nu ma gandisem. Vedem...

Anonim spunea...

Asta-ţi mai lipsea: http://www.youtube.com/watch?v=igJxQeU0W88

M.R.

simf spunea...

Nu stiu de ce, dar googleul nu vrea sa posteze un comment drag:

..."tu, creanga, n-ai ce sa cauti aici!" Oooof, ce imi doresc sa-mi spuna si mie asa macar un pom, intr-o curte a mea! Urmaresc filmul asta, cu casa ta si cu ce faceti voi, si ma minunez si ma incant. Am vazut si pisicile, si cainele, si curtea, si pasarile, si ce vi s-a facut din sacul rosu de dormit... Si cum a fost zapada pe voi, pe casa, curata si luminata.
Vad si filmul cu sapa. Fix la fel as fi facut... :)
Iau tot, si film si notite, sa stiu cum sa fac cand oi fi si eu la casa mea...
Covorase nu stiu sa fac....
Da' stiu sa ud cu furtunul. Tot e o chestie, nuuu? :))
Spor in tot ce faceti si vreme buna!

Mikka

simf spunea...

Mikka, am inteles ca totul se invata (in materie de curte, gradina & comp), cu putina bunavointa. Pana acum asa pare pentru mine.
Covorasele se fac usor: pui dalele cum iti vine. Acum oricum a plouat si au inceput sa plece la plimbare:-)
Apropo de furtun: avem 15+3 m, i-a cumparat domnul meu si-a mai luat niste chestii pe care le-a pus la capetele celor doua bucati de furtun si le imbina.

simf spunea...

@M.R. - frumoasa combinatia de chitara clasica si pasarele...

Anonim spunea...

Multumesc pentru un blog interesant

simf spunea...

@anonim. cu drag!

:-D