Like?:)

marți, 24 ianuarie 2012

Raport în ianuarie mai spre final

Are și iarna - ca anotimp - părțile ei avantajoase. În grădină nu trebuie făcut nimic, în curte - urme fine de chestii, ziua o fi ea scurtă dar tot 24 de ore are. Așa că seară de seară am timp; să stau; să citesc; să văd documentare; să fac planuri; să.
Nimic nou pe moșie; câinii își văd de treburile lor, când patrulează, când latră, când vin și își iau porția de drăgăleală, pisicile sunt tot negre, dar sunt un pic mai răsfățate, pentru c-am avut un musafir hărnicuț ce le-a acordat cam multă atenție, găinile sunt tot urâte, dar nu mai ouă, ori pentru că e frig, ori că și cele noi s-au îngrășat zdravăn.
Domnul meu a montat o clanță pe poarta dinspre drum - era cumpărată de mai bine de-un an, dar trebuia prelungită cheia, așa că acum i-a venit vremea -, copilul nr. 1 se delectează cu prima lui sesiune, copilul nr. 2 are o sfântă lehamite când privește în viitor către bac, iar eu mă distrez cu activitățile monoton zilnice. Ca nuanță de contrast, pentru prima dată am văzut o expoziție de păsări de rasă; a fost o incredibilă încântare pentru mine, am privit fascinată minute în șir înaripatele de la 300 de grame la peste 5 kg. Nu, nu-mi doresc vreuna, sau nu deocamdată, cer îngrijiri speciale la care nu-s dispusă să mă înham; nu acum.
Grădina e în stand by, precipitații - urme fine tinzând către zero, a nins de poftă de vreo două ori, cât să fac oareşce poze; nu tu un ger, acolo, să simt și eu frigul până în oase, nu tu o zăpadă bună de făcut vreun Frosty, nu tu un prilej de probat noua lopată de zăpadă, și ea tot roșie; iarna asta întârzie deja prea mult. Nu disper, încă o aștept, weather.com-ul zice că de azi încep fulguieli iar mâine după-amiază se pune pe ninsoare serioasă: 15-25 cm de zăpadă, vânt, viscol, temperaturi nocturne sub -10 grade de joi încolo. Sunt vag circumspectă, dar tind să-i cred, până acum nu m-au dezamăgit niciodată.
Vă rog, doamnă iarnă, binevoiţi a veni odată, că zău mă enervează să aştept!

7 comentarii:

Stefana spunea...

Las'ca te mai aud eu peste vreo cateva zile ca te doare spatele de la dat zapada ;).
Mai stii cum fuse anu'trecut?
Ca sa ajungem intr-un satuc din Belciugatele am trecut cu masina efectiv printr-un tunel de zapada de 2 m inaltime. Daca venea alta din sens contrar, nici n-aveam unde ne da la o parte :)
Ai grija ce-ti doresti :D

simf spunea...

@Stefana - durerea de spate nu mi-o doresc, dar tot vreau nameti pana la geam:) si vreau sa probez lopata cea noua, ca doar de-aia am luat-o inca din octombrie!

Stefana spunea...

Cum stai cu nametii?

simf spunea...

@Stefana - vreo 10 cm de zapada, nici urma de namete, dar inca sper:)
ninge domol, asezat, frumos.

Mikka spunea...

ye, gata, puteti proba lopata... :)
Mi-e dor de linistea voastra. Si cred ca aveti acum cafele cu fulgi mari de nea in ele...
Pupat toti! Si animalutele voastre, de orice culoare!

simf spunea...

@Mikka - am probat-o, ai dreptate:)
de vrei, te-asteapta o cafea cu fulgi de zapada cu tot. imi lipsesti. scrii atat de rar pe blog...

Anonim spunea...

Ce buna e cafeaua calda dupa ce ai dat la lopata!...
La partea cu nametii de zapada suntem surori :))) si mie imi place muuuult zapada:))

:-D