Like?:)

duminică, 5 august 2012

Casa cu şapte pisici



De vineri seară avem şapte pisici; cinci negre şi două gri probabil dungate. Maşa are patru pui care cresc rapid, încă nu le ştim sexul, dar le spunem pentru moment carcalacii sau şobolăneii. Au lăbuţe roz, burtici albe şi-s pufoşi, moi şi calzi. Cei doi gri sunt leneşi, cuminţi şi tăcuţi, un pui negru e mare şi doarme continuu, iar ultimul – tot negru – colcăie, cercetează marginile cutiei şi e tare gălăgios (deocamdată doar scârţâie, dar ştiu eu că în curând ne va aerisi urechile cu gura lui mare).
Maşa nu vrea să mănânce Leonardo, Purina, Proplan, ci numai Whiskas junior, aşa că n-am de ales şi o mai vrăjesc cu smântână şi ceva cărniţă; are grijă de creaturi, însă nu în mod exagerat, îşi mai face timp să se joace cu Jinx, să-l alerge pe Zombie, să scuipe câinii sau să vină la mângâiat.




Contrar aşteptărilor, n-a făcut puii nici în cuiburile amenajate special pentru ea, nici în lucernă, nici în patul conjugal; a preferat un spaţiu ferit, la etaj, sub streaşină, loc preferat de Zombie pentru somn. Am lăsat-o acolo până când a coborât prima dată la plimbare, apoi am mutat-o cu tot cu progenituri într-o cutie de carton la parter.
Motanii nu s-au arătat prea interesaţi de apariţia puilor. Jinx i-a adulmecat de la distanţă apoi i-a mâncat Maşei mâncarea şi i-a băut apa, Zombie a mirosit-o pe pupăză prelung, s-a văitat o vreme, a marcat pe-afară câte ceva şi apoi s-a tolănit în mijlocul aleii pentru somn.
Avem şapte pisici, dintre care cinci negre. He he.

17 comentarii:

Diana Alzner spunea...

Sa va traiasca! Sunt niste frumuseti, Masa merita pupata pe botic.
Habar nu aveti ce clipe fericite veti trai langa ei cand vor incepe sa faca traznai! :)

bucuresteni mutati la sat spunea...

Felicitari :)!
Fix aseara si a mea a nascut.Doi pui. Voi sunteti mai avansati cu sapte,noi avem doar sase matze.
Nici nu vreau sa ma gandesc ce o sa fie in curtile noastre cand or creste si astia mici :)).

Anonim spunea...

sa va traiasca!sunt minunati...toti...sapte!mirela

simf spunea...

@Diana - recunosc ca n-am habar, dar crede-ma ca abia astept:)

@Iuliana - ooo, felicitari si voua! cand vor creste dihaniile facem schimb de experienta:)

simf spunea...

@mirela - multumim.

Anonim spunea...

Sa fie sanatosi, voiosi, jucausi si facatori de pagube minore. Si sa le gasiti, fara prea mari batai de cap, stapani iubitori si responsabili (m-as inscrie cu drag pe lista de asteptare, da' n-am voie).

CCristinaC spunea...

Sint atit de frumosi puiutiiii!!! Sa va traiasca si sa fie jucausi, sa va scape de stresul zilnic!

Vaca Verde spunea...

wow! asta da noroc! sa fie sanatosi si sa le gasiti stapani corespunzatori :)

Anonim spunea...

Super pisoiasii, sa va traiasca :)

simf spunea...

@laura - ok, n-ai voie de la noi - sunt ceva sute de km distanta - dar din preajma? orice obezel cere o matza neagra langa el :)

@CCristinaC - cred c-o sa ne genereze un stres zilnic:))

@VV - deja avem 2 stapani corespunzatori, iubitori de animale, la casa, carora le vom da puiutii invatati la vanat cartite.

@greenzonelife - nu intri si tu in clubul nostru?:)

Anonim spunea...

Cat inca stau la bloc ma rezum la acvariu cu pesti, nu vreau sa chinui animalele, in mintea mea ele trebuie sa alerge prin curte libere :)

Anonim spunea...

Sanda:-waw!!!Asta da productie!!Si motanii nu-i ataca??Eu stiu ca dupa fatare ,daca pisi'Msha nu raspunde atentiilor motanesti,aceia in clipe de neatentie :Hap!!ataca la productie;odata pentru ca sant noi,mici,misca si scot zgomote.Deci pot fi un potential vanat.Si a-II-a:mama nu-i disponibila.
Urmeaza sterilizarea??Cati ani are Masha??
Sant frumusei..sa fie sanatosi..si voi...Pupici!

simf spunea...

@Sanda - felinele mascul omoara puii daca nu-s ai lor, din acest motiv ne-am temut si i-am pazit. se pare ca macar unul e a lui zombie, iar cum jinx e sterilizat pe el chiar nu-l intereseaza. urmeaza sterilizarea si pentru zombie, si pentru masha (are un an).

Anonim spunea...

cuscra, abia acum am reusit sa prind un pic de net sa imi/iti vad nepoteii :)))
mie mi se par maricei. sa va traiasca si sa fie sanatosi, ca frumosi deja sunt!
cristina

Istraterestra spunea...

asta da bucurie! :) canvda am avut o pisica si ne-am bucurat de fiecare pui, inca mai stim cati pui, in ce serie, cum ii chema pe fiecare si ce magarii faceau. acum avem doar un motan, unul dintre pui (face 7 ani in septembrie), care credeam ca e fetita pana cand ne-am dumirit ca e motan :). o chema Mitzura pana cand ne-am dumirit ca e Mitzuru, zis Mitzu :), asa ca mare atentie cu sexul :) puilor.

simf spunea...

@cristina - sunt rotunzi si au suncute, dorm mereu cu burticile roz in sus si rar ii mai apuca colcaitul. domnul tau ce zice de ei?:)

@Istraterestra - par a fi 3 fetite si un baiat, dar deocamdata nu putem da gres: le spunem carcalacul gri somnoros, carcalacul gri gras, chestia neagra si zombul/zomba - puiul ce seamana mult cu zombie si pare a fi fetita. e ultimul pui fatat si e mai mic ca ceialalti, face galagie ca o piunitoare de cauciuc
si colcaie cel mai mult.

Anonim spunea...

Hai, că poate o să te distreze o poezie cu regionalisme din mijlocul Ardealului:

Ramona îi dusă - Ramon
O cată buiac pă fiteu, în puiuc...
Drăguţă nicări. "De prost nu mă ieie,
Că, şi de mă mânii, mă ieu şi mă duc!"

Ramona-îi zgâită pă hotar la o floare
Ce ţifraşă-nchide o petală-n răzor.
"Ramon de mă cată, mă cate!, i-a trece,
Că prea-i prăpădit şi prea nu mi-i dor!"

De după pălan să rădică o sară mierie
Ce ia în batjocură o ciuhă pe câmp...
Ramona adoarme... Să ia şi să duce
Ramon din odaia cu canapei strâmb.


Faină, nu? Mie tare mi-o plăcut!
(Mircea)

:-D