Like?:)

joi, 6 decembrie 2012

Despre lucruri utile generatoare de confort sporit şi mofturi care ne fac viaţa mai frumoasă

De la o vreme am pus linkuri pe blog către obiecte pe care fie mi le-aş dori, fie le recomand cu inima deschisă. Să purcedem:
Quick 24 are nişte minuni de cutii din lemn pentru ceaiuri, borcane din sticlă pentru depozitare diverse, ghirlande, clopoţei şi ornamente pentru Crăciun plus una bucată minune de fântână de ciocolată.
USB mania e unul dintre siteurile mele preferate, gadgeturi cât încape (am constat că-s în general apreciate mai mult de bărbaţi), de la buton roşu de panică la stickuri Mercedes Benz sau brăţară colorată, de la tastaturi flexibile şi brad de Crăciun pentru USB la huburi pisică verde şi plită USB cu cană. Genul de cadou pe care drag mi-e să-l fac (şi să-l primesc, dar asta nu se spune).
FunGift-ul e alt site unde îmi clătesc privirea frecvent; cu pluşuri sub formă de turtă dulce, felicitări cu arome, mânuşi touchscreen, creioane flexibile şi cercei sub formă de topor, tricouri cu imprimeuri haioase, lampă USB cu leduri, jucării solare, darts-uri şi pixuri cu fluier.
Clickshop-ul e locul în care visez. Maşini de tuns iarba şi foarfece de gard viu, curăţitoare sub presiune şi aspiratoare supărate rău, pick-up converter-e şi binocluri, felinare din metal cu sticlă şi lămpi solare trăsnite, elicoptere cu telecomandă şi trenuleţe electrice.
Dmail-ul are şie el minuni diverse – pernă cu difuzor încorporat (mmm, cum ar merge seara cu un audiobook), minisere şi bandă adezivă magnetică, huse diverse de protecţie şi chestii pentru depozitare care ajută la gestionarea eficientă a spaţiului, organizatoare, duş extensibil pe trepied (pentru grădină), lampioane de Crăciun pentru exterior.
egalaxy e un alt loc pe unde mă preumblu des, am pus link către vaporetă, iniţial cu dedicaţie (nu uita, Iulian, aştept impresii!), apoi m-am gândit să vă povestesc despre ea. E un fel de carafă electrică posesoare de cioc cu ajutorul căreia se curăţă cu abur cam orice: de la geamuri la covoare, perdele şi jaluzele, de la rosturile placărilor ceramice la gresie faianţă tapiseria maşinii sau a canapelelor şi blatul de lemn natur al terasei. Are accesorii pentru diverse, nu se folosesc detergenţi, aburul fiind de-ajuns. Uneori, când mă simt arogantă, pun în apa vaporetei uleiuri esenţiale şi parfumez casa în funcţie de chef (vara – cu rozmarin şi eucalipt, iarna – cu brad, paciuli sau mosc). Am primit vaporeta de la nişte prieteni cu ani în urmă, când nu ştiam că există aşa ceva, şi de-atunci o iubesc, aşa albastră cum e ea. Şi domnul meu o apreciază, mai ales când spală maşina, şi tot atunci e încântat de mătura electrică (la egalaxy au Karcher-uri). În rest, cu mătura mă distrez eu strângând firimiturile de pe mocheta din locul de masă, părul de mâţe din bibliotecă, rumeguşul de la intrarea în casă, praful de pe sobe, cărţi şi dulapuri. E un fel de aspirator mai mic care merge pe acumulator (merge şi la priză), numai că-i mult mai uşor de utilizat (are cam 2 kg greutate). Plus că-i şi albastră şi se asortează cu vaporeta.
Mai sunt site-uri pe net unde aterizez frecvent, de la military-shop, tu.ro (au pături cu mâneci!) şi tricourifunny la fungadgets, funnybox şi magazine online cu plante perene, dar despe ele altă dată. Sau nu, mă mai gândesc.

4 comentarii:

vic spunea...

arata ce-ai primit in ghete!

simf spunea...

@vic - am primit anticipat suportul pentru steag si acum dulciuri - rafaelo, kinder bueno, fagaras, magura si am uitat. plus mandarine.

Stefana spunea...

Practic, cum curata "carafa" aia cu aburi? Ca trebuie sa ma apuc de curatenie generala in bucatarie :D . Aburul umezeste murdaria de pe suprafete, pe care o indepartezi apoi cu niste carpe sau prosoape de hartie?
N-am folosit niciodata o ustensila de acel gen, dar tare as fi multumita sa nu mai am nevoie de detergenti.

simf spunea...

@Stefana - pui apa in recipientul vaporetei, astepti pana se stinge ledul si apoi, cu accesoriul potrivit, cureti suprafata respectiva. faianta, geamurile, usile le sterg imediat cu o carpa de bumbac care nu lasa scame (prosoapele de bucatarie lasa) si aia e tot. am facut proba, intai am spalat cu axion o bucata de perete cu faianta in bucatarie, l-am limpezit si apoi am folosit vaporeta, evident, carpa a iesit cam neagra :)
covoarele intai le "curat" cu un amestec de apa, mochet si otet (adica le sterg circular cu o bucata de perdea), iar dupa 15 min bag vaporeta eventual cu ceva uleiuri sa miroasa bine. faina e si la curatat cuptorul aragazului, numai ca acolo folosesc intai axion - adica il pun la inmuiat cum s-ar spune - si apoi bag vaporeta. daca e murdar zdravan, mai bag o tura de aburi. tot cu ea curat depunerile de pe cratite si ibrice (la manere). cred ca scurteaza timpul de curatenie cam la o treime.

:-D