Like?:)

joi, 14 martie 2013

„Fie ca hrana să-ţi fie medicament şi medicamentul hrană”

"Trăim timpuri absolut memorabile: avem cel mai înalt nivel de trai din istorie, locuim în una dintre cele mai importante zone economice ale lumii, dar avem o hrana mai puţin hrănitoare decât oricând in istoria umanităţii."

"cu cât materialul semincer ( seminţele pe care obişnuia bunica să le păstreze de la un an la altul ) folosit este mai „performant”, cu atât scad şansele să avem parte de un produs gustos şi nutritiv. Acest fenomen, numit de „diluţie genetică”, combinat cu diluţia dată de cantităţile foarte mari produse pe aceeaşi suprafaţă, sunt cele care ne dau bătăi de cap astăzi."

De aici.

Şi:
"E magic paté-ul care n-are ficat! Dar legumele? Munţii ăia de verde intens şi roşu aprins n-are treabă cu hrana, ci cu banul! Toate au cap compas consumatorul român, ăla sărac, foarte sărac, care caută cu disperare otravă ieftină. Cantitatea de pesticide garantează ieftinăciunea de la angrosist."

De aici.

3 comentarii:

Angelikue spunea...

Vrei sa faci profit?
Ei bine...nu calea naturala si sezoniera este cheia.
Cat mai multe pesticide, cat mai multe ingrasaminte realizate in laborator, plante cu care ne jucam noi de-a Dzeu.
Ca sa reusim total, avem grija si sa-i dam in judecata pe cei care incearca sa produca natural sau cu samanta proprie, sa avem grija ca data viitoare sa achizitioneze numai seminte de la noi, care merg numai cu pesticidele si ingrasamintele noastre si lista poate continua.
De ce statul sa intervina? Doar pentru ca la nivel de institutie s-au creat cateva care trebuie sa se ocupe de aceste aspecte?
Toate produsele care ne seduc prin ambalaj cat mai colorat, cu promisiuni de mai bine, de bunastare, de indestulare si de sanatate...ele cum s-ar vinde?
Suntem la mana comerciantilor, din pacate.


irenadaiana spunea...

Ba cred ca suntem la capul nostru - care nu mai stie , nu-si mai aminteste , nu mai vrea sa judece si sa aleaga , doar inghite pe nemestecate verzi si uscate. :( Din pacate.

octavian spunea...

Pai sigur ca-i magic pate-ul de ficat fara ficat; altfel cum s-ar explica existenta lui? :-) Nu mai "consum" asa ceva de vreo doi ani.

:-D