Like?:)

vineri, 1 martie 2013

Şi 1 Martie, şi start de week-end


  • Chiar dacă miercuri dimineaţă a nins cam bine, dimineaţa e brumă şi noaptea sunt temperaturi negative, frigul s-a mai domolit, a ieşit soarele şi apa nu mai bălteşte decât pe drum, de preferinţă în gropile din asfaltul drumului judeţean.
  • Chestii verzi apar de la zi la zi; iarbă, urzici ruşinoase, buruieni făţoase de toate mărcile, mentă timidă, brânduşe, lalele, narcise, primule-n frunze noi.
  • Am intrat oficial în primăvara calendaristică, aşa că mâine intru în grădină, măcar de poftă, şi de-ar fi să-mi pun cizme de cauciuc plus parazăpezi.
  • Cam din 15 martie estimez eu c-o să înceapă operaţiunea mobilat pământul cu viitoare plante aflate în stadiul de seminţe la plic în bibliotecă, pentru moment. Şi răsaduri, da, că m-am hotărât să fac; experimental, ediţie prescurtată şi simplificată, fără căliri dezinfectări hormonizări dezmierdări binecuvântări.
  • Prognoza meteo zice că vreo săptămână nu va mai ploua, e de bine, cred, şi fac planuri măreţe de febră musculară prin grădină. După, o să aştept ploaia şi-o să cânt, prin bălţi, cu Alifantis. Mi-e dor de Nichita; şi de Boris Vian; şi de Danil Harms.
Şi, pentru că tot e 1 Martie... :-))

10 comentarii:

Angelikue spunea...

Handjob???
Hahaha

O primavara minunata, cu mult soare si veselie!

Brindusa spunea...

Primavara frumoasa sa ai!

simf spunea...

@Angelikue, Brandusa - frumoasa, calda si cat mai grabnica sa ne fie la toate.

Iuliana spunea...

vreme frumoasa sa fie si spor la treaba :)!

Geocer spunea...

Ce ne-am fi facut daca noaptea am fi avut temperaturi diurne?
Si sa stii ca ti-am luat-o inainte: am plantat 2 zmeuri in gradina de la tara.

simf spunea...

@Geocer - excelent :))) negative, normal.
harnic tare, dar mie mi se pare cam devreme totusi.

Andreea spunea...

Si eu vreau sa sarbatoresc venirea primaverii ca o doamna eleganta ce sunt - in galosi si cu sapa in mana. Sa fie la toata lumea!

AC spunea...

Hai ca m-am spart de ras... unde-i leucoplastul ca mor aici???!!! :))
Unde ai mai gasit si filmuletul asta?
Ce gradina, ce livezi, ce munca si viata de familie si mai ales cu cine? Ca majoritatea "e" handjobiste din astea!
Ne asteapta niste vremuri... mirifice!
Eh! Noi sa fim sanatosi! :)

Anonim spunea...

Mi-s taran sadea, acu m-am prins (desi informatia nu am verificat-o pe teren, doar din ce zice una lume) ca si primavara sunt branduse. Io credeam ca numa' toamna, cand au grije taranii de la tara sa nu mance vacile din ele, ca cic-ar fi otravitoare.
Wish me luck, poate-poate stam vara asta la "mosie", cu casa cca finisata interior, cu baiat mic si cu fete ceva mai mari ("incaltate, cel putin"). Adica nu, le prefer desculte, ca d-aia lasam asfaltu'. Daca bagam curentu', vine si mama lor. La loampa (lampa cu gaz, pe la noi) nu cred sa se-ndemne. Any way, wish me luck!

simf spunea...

@Ada - apai... noroc sa fie!

:-D