pai si normal ca-l iubesti, ia uite ce harnic a fost! sa tot faci macar sirop din atatea petale, daca nu chiar o dulceata din aia care sa scartaie intre dinti :d
@cristina - ai idee cata munca si cat timp trebuie?:)am facut o proba de tinctura - vedem cum iese -, una - de petale cu zahar (experiment esuat), ma bate gandul de-o tentativa de trandafirata. deocamdata dulceata/sirop numai daca-mi pregateste cineva petalele. (ai mail)
Simona, la trandafirii de dulceata nu trebuie inlaturata partea alba a petalelor, sunt asa de delicati, ca e de prisos. De aceea se cheama " de dulceata ". Incearca zahar de trandafiri. Pui petalele de la 2-3 flori in blender cu 5-6 linguri de zahar si le amesteci bine. Mai adaugi apoi zahar si in final intinzi totul pe o tava sa se usuce. Iese ceva super aromat si bun pentru prajituri, creme, salate de fructe si orice altceva vrei sa indulcesti. Se pastreaza intr-un vas inchis bine la intuneric.
@Dani - sarumana, pe net peste tot scrie ca trebuie taiata partea alba si nu cu metal, asta-i motivul pentru care nu ma atragea. mersic de reteta, clar incerc. insa am oaresce dubii cu sacsul meu, petala e astringenta, nu vag dulceaga cum e la rosa damascena. plus ca are mai putina apa in compozitie, daca pun petale acoperite de zahar nu lasa sirop deloc.
7 comentarii:
Superbi !!! Cel roz e de dulceata, nu ?
@Dani - da, e sachsengruss (sau mme isaac pereire, dupa unii). il iubesc :)
pai si normal ca-l iubesti, ia uite ce harnic a fost! sa tot faci macar sirop din atatea petale, daca nu chiar o dulceata din aia care sa scartaie intre dinti :d
@cristina - ai idee cata munca si cat timp trebuie?:)am facut o proba de tinctura - vedem cum iese -, una - de petale cu zahar (experiment esuat), ma bate gandul de-o tentativa de trandafirata. deocamdata dulceata/sirop numai daca-mi pregateste cineva petalele. (ai mail)
Simona, la trandafirii de dulceata nu trebuie inlaturata partea alba a petalelor, sunt asa de delicati, ca e de prisos. De aceea se cheama " de dulceata ".
Incearca zahar de trandafiri. Pui petalele de la 2-3 flori in blender cu 5-6 linguri de zahar si le amesteci bine. Mai adaugi apoi zahar si in final intinzi totul pe o tava sa se usuce. Iese ceva super aromat si bun pentru prajituri, creme, salate de fructe si orice altceva vrei sa indulcesti. Se pastreaza intr-un vas inchis bine la intuneric.
@Dani - sarumana, pe net peste tot scrie ca trebuie taiata partea alba si nu cu metal, asta-i motivul pentru care nu ma atragea. mersic de reteta, clar incerc.
insa am oaresce dubii cu sacsul meu, petala e astringenta, nu vag dulceaga cum e la rosa damascena. plus ca are mai putina apa in compozitie, daca pun petale acoperite de zahar nu lasa sirop deloc.
Cel de dulceata e superb! Celalalt parca e o flacara:)
Trimiteți un comentariu