Like?:)

luni, 7 august 2017

Home, sweet home IV. Animale și plante în perioada de amenajări

Pisicile au fost mai puţin stresate decât mă aşteptam în perioada de șantier; exceptând-o pe Maşa, care lipsește de acasă de mai bine de trei săptămâni și mă enervează crunt, Igor şi Frida au dormit în casă fără stresuri, iar Jinx s-a plimbat pe schele printre muncitori fără nicio greață. Câinii însă... Urma şi Zăvod au fost legaţi câtă vreme erau muncitorii în curte (a scăpat Zăvod o dată, toată lumea s-a teleportat instantaneu pe schele), liberi noaptea, iar Hades şi Pepsi au fost în rai: lipsa gardului dinspre nord le-a dat o libertate deplină, a fost prima dată când Pepsi a ieşit din curte, prilej cu care a convins cei trei bichoni albi că locul lor e la ei în curte. Când nu erau în plimbări, câinii negri zăceau epuizaţi pe grămezile de nisip din curte. Au fost şi două nopţi de libertate totală când, grație asigurării defectuoase a gardului scos, au putut ieşi toţi patru câinii; dacă pe Urma am recuperat-o din pădure, Zăvod a fost la plimbare prin sat; încă nu s-a plâns nimeni, ceea ce mă face să sper că a fost doar turist.
Grădina e în haos total, în astă perioadă doar ce-am udat plantele sensibiloase, ghivecele și am cules din roșiile care au început să se coacă. Trebuie să ne ocupăm de capitolul vegetale, un trandafir nu mai are frunze, ceilalţi sunt plini de afide şi de ceva fungi, trebuie şi fertilizaţi; vița a crescut în toate direcțiile simultan, legumele sunt depăşite de spicele florei spontane, unele trebuie legate iarăşi, altele stropite cu macerat.  

3 comentarii:

cristina spunea...

Nu ca te-ar consola cu ceva, dar nici Maia n-a mai venit de vreo saptamana. Deocamdata pare cea mai lunga absenta a ei.
Mamaaa, ce bucurie o fi fost pe gasca de caini in noaptea aia! Aventuri, mirosuri, locuri noi ...

simf spunea...

@cristina - asa ma enerveaza pisicile astea! noi nu stim cum sa le mai cautam in coarne si ele vor mereu altceva!
locuri noi nu, ca i-am plimbat prin toata zona, ba chiar mai departe de unde au ajuns ei singuri. dar liberate in haita, uau!

mikaela spunea...

Specia canina vrea sa vagabondeze.Sa fie cu haita,pur si simplu.;)
Leii hoinaresc din egoism,dar si din curiozitate.
P.S.
Urata atmosfera de santier,pentru oameni si mai ales pentru necuvantatoare,dar primenirea casei e la fel de importanta ca a sufletelor care vietuiesc in ea.

:-D