Like?:)

luni, 10 septembrie 2018

Stop cadre cu pisici

# Pe scândura lată a mâțodromului, Mașa vegetează cu ochii întredeschiși; se uită când la noi, pe terasă, când la fie-sa care doarme cu burta în sus pe acoperișul magaziei.
# Locuri de odihnă pentru mâțele noastre: pe laptop, pe un raft de bibliotecă; pe pătura care acoperă borcanele puse la termostatat; pe frigider.
# Pe glaful exterior al geamului de la terasă, Igor stă pisică egipteană style și așteaptă, privind spre mine; bat ușor cu degetele în geam și, de pe cealaltă parte, motanul gri mă vânează.
# Din casă, Mașa se uită afară prin ușița de pisici; trupul îi e în interior, botul în exterior, iar ușița îi stă pe cap ca un acoperiș.
# În dulapul deschis de pe terasă, pe primul raft (cel de jos e oricum dedicat pisicilor), Jinx se spală tacticos, așezat în tava care conține pachetul de țigări, bricheta și șervețelele mele.
# Locuri de odihnă pentru mâțele noastre: în tava din alamă de pe măsuța de la etaj; pe sacul cu rufe pentru călcat; pe rufele proaspăt călcate, pe geamul de la baie.
# Din sacul de Ikea, negru, pentru rufe murdare, se ițesc doi ochi galbeni: Jinx.
# De dimineață, între privirea mea și răsăritul soarelui stă Igor, tolănit pe grinda din dreptul magaziei.
# Pe masa din spatele casei, Frida doarme lângă boxa activă-radio; se ridică interesată doar când încep reclamele la Europa Fm.
# Locuri de odihnă pentru mâțele noastre: în chiuveta de la baie sau din grădină; în ligheanul de rufe; în orice raft liber; pe sobe; în sertarul de la pat/orice raft din dulap.
# Natură statică: pe gresia crem a locului de masă, patru pisici tolănite maxim și ergonomic, simultan, printre care nu ai cum să treci.

5 comentarii:

Zinaida Strinu spunea...

Da poze?!

cristina spunea...

Fain! Ce-ar fi casa fara ocupantii ei? Voi doi nu va puneti.

ba_laura spunea...

ah, infernalele reclame de la euopa fm. si eu cam schimb postul cand incep cu ele.

simf spunea...

@Zinaida - o sa le fac si poze :)

@cristina - ar fi goala.

@balaura - si eu.

Zinaida Strinu spunea...

Le-am văzut, mulțumesc! ☺ Frumoase pisici!

:-D