Like?:)

marți, 26 februarie 2019

După Dragobete/Cap de primăvară

Februarie trece cu răbufniri în -11 grade și ninsoare frumoasă acoperind ghiocei și iasomie în floare, dar primăvara e de zi de zi mai aproape - pământul miroase altfel, se văd bine munții la orizont, veronicile se avântă, plec la serviciu și ajung acasă pe lumină deja.
Mâțele înfloresc simultan prin meri, vrăbii gureșe se ceartă prin livadă, coțofene curioase mă supraveghează prin grădină, vulpi divers colorate admiră peisajul din lizieră, ies gărgărițe și crisope de prin casă de unde au iernat (iar trebuie întâi să le mătur și apoi să bag aspiratorul).
În week-end îmi propusesem să greblez pe ici, pe colo, dar n-a fost să fie; am dat zăpadă (cam inutil, că vântul supărat a cam adus-o înapoi), am fost într-o vizită, am făcut o curățenie mai responsabilă prin casă (plus ceva de mâncare), am spălat rufe la greu (mă tot întreb cum de se strâng atâtea) și-n rest - timp relaxat.
E primul an în care nu mai cumpăr ca înecata semințe și alte chestii - sunt cam mândră de mine -, m-am mulțumit cu ceva pământ, turbă, o plasă de mulcire, vreo trei pulverizatoare (verzi), aș mai fi vrut și o stropitoare mică, cu sită, dar n-am găsit. Încă n-am pus deloc semințe, probabil în week-end-ul ce vine o voi face (răsadurile de legume mi le face Valentina).
Unde stă bucuria pe final de februarie? În snopul de 10 creioane, prinse cu șnur de mărțișor, plus o ascuțitoare colorată pe care tocmai le-am primit.

Niciun comentariu:

:-D