Like?:)

miercuri, 3 aprilie 2019

Scurt pe 3

# E primăvară plină și petrecem timp în grădină, mai drăgălim ceva pomi sau arbuști, mai facem o coafură de primăvară la trandafiri, mai curățăm zonele de perene. Pământul cam cere apă, am fertilizat zonele cu flori, am pregătit pămânul de pe morminte pentru semințele viitoare, iar printre picături greblăm, ardem, aranjăm.
# Sparanghelul e frumușel și are vreo 15 cm, m-a mirat, usturoiul de bulbili e și el măricel, leușteanul crește de al zi la zi, pătrunjelul e verde-smoc, grădina e plină de buburuze, dar n-am văzut urmă de afidă sau de furnică – probabil sunt în inspecție.
# Au înflorit corcodușii și primulele roșii, valeriana și pelinul sunt deja tufe, au apărut lăcrămioarele, în minisere sunt zbenghiuri cu câte două frunzuțe, merii dau semne de viață, diminețilesunt în zumzet de albine și ciripit de păsări.
# Bună achiziție foarfeca telescopică, e o plăcere să tai drajonii de la pomi cu ea, cum bună e și grebla nouă, portocalie; am scos protecțiile de iarnă de la uși, încep să strâng din covoare, au reapărut vestele în decor, iar arealul începe să tindă spre lookul de vară. Și-mi place.

Un comentariu:

Aimée spunea...

Doar ce-am vazut mai devreme liliac aproape inflorit. Imi place, dar parca e cam repede.

:-D