Like?:)

marți, 4 februarie 2020

Amestecate


# A plouat ușor pe 27 și 28 ianuarie, cam 1-2 l/mp, insignifiant pentru nevoile solului; noroc cu ceața, ea ce mai aduce un pic de umezeală. Duminică au fost 15 gr și soare, parcă era final de martie.
# Am scris că am consumat foarte multe lemne, inexplicabil, așa că am trecut pe brichete ruf, ca experiment (și-am mai luat niște lemne, să fie). Până acum, experimentul pare o reușită.
# Am păstrat incredibil de puține semințe (după ce oricum strânsesem muuuult mai puține în sezonul trecut) și am fost tare mândră de ce ponderată sunt: au toate loc lejer într-o singură cutie.
# Cu toate că sunt pregătite încă din noiembrie, cele două lopeți de zăpadă stau triste într-o zonă accesibilă; au înflorit bine ghioceii, iasomia de iarnă se îngălbenește de la zi la zi, dă colțul ierbii, ziua crește vizibil, am văzut primele albine.
# Iarna asta care nu e iarnă m-a făcut să încep aranjarea zonelor de la acareturi, în așteptarea primăverii, chiar dacă încă sper la zăpadă și ger. În ritmul ăsta, curând intrăm la tăiat pomi, mutat plante și pregătit pământul.
# Mânușile pentru touch au fost mare bucurie pe vreme rece, până am activat deblocarea prin amprentă.
# Valentine's și Dragobete, 1 și 8 martie, urmează o perioadă de agitație socială pe care nu o înțeleg și nici nu-mi place. Mă bucur că 1 și 8 martie pică duminica, așa că nu voi fi obligată să fiu ipocrită sau cinică.

2 comentarii:

Adriana spunea...

Nu a nins deloc pe la voi? Noi am avut cateva zile cu zapada dar nu a fost gros stratul. 15 grade este foarte mult. Cred ca ieseam in tricou afara la 15 grade. Si la noi a fost cald zilele astea dar nici chiar atat de clad. Ghioceii mei se lasa asteptati. Mie imi place urmatoarea perioada: vine ziua mamei, vine ziua mea, sotul imi adce flori, vine primavara! Poate mai vedem si noi niste zapda intre timp desi am vazut la prognoza ca de saptamana viitoare iar se incalzeste vremea.

simf spunea...

@Adriana - deloc zapada, a fulguit de cateva ori, dar nu s-a asezat deloc. 15 gr nu e chiar de tricou, mai ales cand bate si vantul, dar e crunt de cald pentru aste zile. acum ploua usurel, macar apa in sol sa se stranga cat de cat, saptamana viitoare vedem.

:-D