Like?:)

joi, 16 aprilie 2020

Raport de 16 aprilie


# După 18 zile în care nu am ieșit din curte, luni am ajuns în oraș; oameni cu măști și mânuși, distanță socială - am fost surprinsă în mod plăcut; în piața mare, urme fine de cumpărători, vânzătorii și ei cu măști și mânuși.
# Ultima vreme a fost altfel, nu c-aș fi eu o ființă prea socială, dar nici n-am văzut chip necunoscut; am vorbit mai mult la telefon (inclusiv apeluri video cu fetele din dotare), cu dor și grijă pentru cei de departe și pentru colegii de serviciu.
# Vremurile sunt altfel, vremea însă își vede de treabă: e primăvară plină cu pomi înfloriți și pădure pătată-n alb, cu flori colorate și verde obraznic-ascendent, cu păsărele gureșe, albine, gușteri, broscuțe și un șarpe de alun furișat.
# Ziua sunt 20 gr, noaptea: 2-7 gr, e cam grăbită vremea și imprevizibil bântuită de vânturi; am repus în funcțiune apa pe moșie, chioșcul e parțial funcțional, bucătăria de vară – curată și utilată, băncuțele eu revenit pe platforma dinspre grădină.
# Au început să apară plăntuțe în creșă, am mai semănat nigella și lupin, piperul de Sichuan și cuișorul de la Geta au frunze, nu știu dacă mai trăiește vreun corn, o loniceră a murit, iar rododendronul s-a uscat pe jumătate.
# Hades parcă și-a mai revenit un pic, câinii încep să năpârlească, pisicile noastre sunt ticăloase și-o terorizează pe musafira Moți; două găini sunt bântuite de instincte materne, mai că ne bate gândul de două cloște cu puiuți, dar nu știm să alegem ouăle.
# Astăzi e ziua ta...: mama domnului meu împlinește 79 de ani. Să ne trăiască.

3 comentarii:

Unknown spunea...

La mulţi ani! pentru mama soacră, o primăvară frumoasă şi dvs.

simf spunea...

Multumim, primavara faina.

cristina spunea...

sa va traiasca sanatoasa!

:-D