Like?:)

vineri, 26 iunie 2020

După Sânziene

# Ardeii sunt static-de plastic, nici gând să vrea să crească, roșiile se avântă însă curajoase și înfloresc, salvia, unicul fir de mărar și leușteanul fac semințe, se coace zmeura în etape, vișinii se pregătesc și ei.

# La cel puțin doi meri trebuie să facem rărirea fructelor, ploile n-au reușit să scuture suficiente din ele, murii tind către cer și-s plini de rod, floarea ce colț s-a încăpățânat să trăiască, înfloresc margaretele și – noutate – yucca.

# Flora spontană e luxuriantă - abia am reușit să eliberez vițele mici și zona de flori perene de sub boltă -, am scos din tarhon și oregano - se întind nebunește și sufocă tot ce prind, trandafirii au n feluri de fungi, insecte însă nu prea au.

# S-a deschis sezonul la șlapi și bermude de vreo trei zile, avem muște din belșug – unicul vecin a amplasat o cușcă de găini lipită de gardul nostru de la bucătăria de vară (a spus că o mută) -, motanul musafir cucerește terenuri pe zi ce trece.

# Încă o casă din preajmă începe să fie locuită, alte două de pe uliță cresc pe repede înainte, mi-a lipsit gălăgia veselă a copiilor la sfârșit de an școlar, îmi place distanțarea socială, vreau să vină vara. Vreau vacanță.


Niciun comentariu:

:-D