Like?:)

marți, 30 iunie 2020

Boris, motanul musafir

Rasă comună europeană (dap, așa se cheamă mâțele de maidan), varietatea neagră, capitalist de etajul III în Drumul Taberei - motanul Copilului nr. 1. Prima dată când a venit (trei săptămâni), a explorat  interiorul casei și zona din fața terasei, apoi a trecut la explorat livezile din zonă. I-au trebuit câteva zile să învețe bunele practici feline, că nu-i frumos să alergi pisicile gazdă, că trebuie să le dai întâietate la castroanele lor. A învățat să fie precaut cu câinii, să se ascundă în tufișuri să nu fie găsit și adus în casă, să folosească mâțodromul. 




Jinx, Mașa, Igor, Frida. Și Boris - cinci mâțe pe moșie, trei - negre.
Boris cu Igor
Cu Frida

Cu Mașa
Cu Jinx
La a doua sosire, a trecut la explorat chioșc și grădină, zone de trandafiri și pomi, a descoperit că vin motani din sat și că n-au ce căuta în teritoriul care este, deja, al lui. A scăpat de zgarda cu clopoțel, vânează și chiar își mănâncă prada; cere afară la 4 dimineața, intră și iese pe ușiță, se întoarce la perioade regulate din plimbări să verifice ce mai e pe-acasă.




Umblă teleleu toată ziua, supraveghează moșia din tufele de bujori, trebuie băgat special în casă ca să mănânce, vine când e strigat, iar seara îl “parchează” Ana (pozele sunt făcute de ea) în cameră și pică rupt.



Stau și mă-ntreb surâzând cum va fi când se va întoarce, după două săptămâni, la București. 😊

6 comentarii:

Anonim spunea...

Frumos exemplar!!Deci! -din gagiu de Bucale- mic boiernas de țară...cu domeniu real in care isi desfasoara talentele...saraca stăpână
S'anda de făgăraș ..cu pupici

simf spunea...

@sanda - gagiu de bucale cu aspiratii de libertate incredibile si-o adaptare socant de rapida. :)

Anonim spunea...

Da!da,...dar dacă urmează reintoarcerea...pfuaii ce nasol ! Din vastele plaiuri ale vânătorii într-un apartament ( oricât de mare ar fi ) nu aude ciripele de pasaruici ,nu mișună șoricanii prin ierburi si mai ales atmosfera cu amicii dobândite..dupe aia mare grija la geam si la usa de la intrare... eh! Dar motanii sant lenesi ...toată schimbarea asta poate ca e doar un stres
pentru el si reacționează f bine la voi..daca încă nu s-a pierdut....acasa va umfla perna pe care doarme...doar cu okii va întreba stăpână- plecam iar??
Cati ani are?

simf spunea...

@sanda - are 4 ani, nu s-a pierdut, gaseste solutii rapid. e stresat de nu mai poate de minunata lumea noua. :)

cristina spunea...

vaaai, ce frumusete! sa va bucurati de el sanatos inca 20 de ani!
o sa fie suparat cand se va intoarce la buc., dar ... poate nu il mai lasati voi sa plece? :)

vic spunea...

cred ca vei avea cinci mitze, fiindcă boris va veni înapoi pe jos de la bucuresti.

:-D