Like?:)

luni, 22 iunie 2020

După solstițiu

# Plouă gospodărește din 18 mai zi de zi, domnul meu cosește în cele zece minute când nu toarnă (după ce ajungem acasă; mergem în altă parte, nu plouă până nu ne întoarcem), iarba rămâne nestrânsă și parcă stimulează o creștere mai viguroasă. Îmi amintesc de-o vară la Cabana Cuca, prin 2000 cred, când puteam potrivi ceasurile după ploaie: la ora 17.00 începea.
# Plouă și păsărelele cântă vesele, găinile ude au look de dinozaur, dar asta nu le-mpiedică să bântuie prin ploaie, pisicile au slăbit și parcă sunt mai agile, câinii albi arată într-un mare fel plini de noroi; n-am văzut curcubeu în astă vară, dar am văzut ceață-n iunie pentru prima dată, am senzația că suntem undeva la tropice, noroc c-avem o jucărie nouă – un dezumidificator Electrolux deștept și eficient.
# Vremurile sunt tulburi, mă bucură când văd oameni cu măști textile colorate, două persoane pe care le cunosc sunt internate de covid (infectare comunitară). Mă enervează instantaneu culții-n cap plini de deșteptăciune, dar asimptomatici, care știu ei mai bine ca epidemiologii, biologii ce și cum e cu coronarirusul, în condițiile în care nu fac diferența între un virus, un fung și o moluscă.
# Se coc vișinele, am pus de-un lichior de trandafiri (e cumplit de scump alcoolul din cereale), plantele puse la uscat în chioșc probabil vor mucegăi, n-am chef, dar cred că va trebui să pun la muncă deshidratorul; debălăriez flori și plante perene - spre bucuria doamnelor găini, care apreciază și verdele, și colecția de melci pe care le primesc -, mortici*-esc trandafiri.
# Copilul capitalist e acasă cu motanul Boris, în week-end, când n-a plouat, s-a jucat domnul meu cu aparatul de spălat sub presiune și-a curățat platforma de ciment dinspre grădină; scade ziua, scade iară, e timpul să încep să mă gândesc la lemnele de iarnă, am făcut rezervare pentru o săptămână de evadare în septembrie, mă miră faptul că s-au înmulțit grav reclamele de la tv pentru pariuri online.
* Morticia din The Addams Family îngrijea trandafirii tăindu-le florile; și eu le tai, dar după ce s-au trecut.

Niciun comentariu:

:-D