Like?:)

luni, 26 octombrie 2020

Pe final de octombrie

 # Am bifat prima brumă, pe 14 dimineața am râcâit  pentru prima dată geamurile mașinii, am demarat focurile în casă, primul în dormitor - pe 18.10, acel cald de-acasă, m-a făcut să zâmbesc încântată, apoi în soba cu geam din bibliotecă – flăcări jucând pe pereți, lemne arzând zgomotoase, mi-a fost dor.

# Ușile stau continuu închise, grădina e gol-tomnatică, câinii mănâncă fericiți nuci, în curte trandafirii continuă să înflorească. Găinile ouă când și când, pisicile stau mai mult prin casă, i-am făcut baie lui Jinx – n-a fost prea încântat, dar e evident că i-a prins bine; câteva zile m-a urât, n-a vrut să mănânce de la mine, acum i-a trecut.

# Urma arată într-un mare fel, după două evadări prin preajmă și culegerea a tot ce-a-nsemnat turiță, ciulini, mărăcini și alte chestii agățătoare. Parc-ar fi un câine abandonat toamna târziu la stână, cu greu reușesc să-i eliberez măcar ochii; ca să mă lase s-o curăț, trebuie s-o las să mă iubească, așa că miros într-un genial fel: a câine ud, murdar. Balele sunt bonus.

# De când cu ploile, s-a răsculat instinctul de excavator în toți câinii, sapă compulsiv gropi mai mici, mai mari, după posibilități, e o inconștiență periculoasă să ieși pe timp de noapte fără lumini aprinse – mereu se modifică arhitectura curții. Mă gândesc c-am putea să-i închiriem la construcții, eftin, băeți, eftin.

# La capitolul Cum știi că ești mai deștept decât limita legală: când, vrând să bagi cablul de date în mufa USB, apeși pe butonul de power. Sublim.

2 comentarii:

Aur spunea...

Și eu am 2 câini de 50 kg in curte liberi .Când se apucă de săpat unul celălalt intră în concurs și am avut gropi de 80 cm adâncime.O bucurie pentru ei și o treabă în plus pentru mine.De anul trecut am o rezervă strategică de beton spart ,bucăți mari și grele cu care plombez gropile făcute de câini.Inainte de varianta cu beton groapa era refăcută în fiecare noapte acum cu beton după primele labe de pământ și descoperirea betonului renunță.

simf spunea...

@Aur - si uite asa curtea arata mereu altfel, fara a face eforturi majore :)

:-D