Like?:)

marți, 4 ianuarie 2011

Schimb confort urban pe libertate rurală (84). Vacanţa de iarnă 2010-2011, v.2.0

În curăţenia de sărbători a intrat, un pic cam târziu, şi roşia Logăniţă cu cizmuliţele- cauciucuri-de-iarnă cele noi şi foarte utile. Curăţatul interior a mers relativ bine (ca dovadă că şi acum există pe preşul copilotului – ca să nu zic mortului – o băltuţă ce uneori mai şi îngheaţă), dar cel exterior a fost de-a dreptul aparte. Folosea domnul meu peria specială de curăţat maşina (cea de pus pe furtun, care e utilă cu adevărat), spăla cu spor şi Fairy şi apoi se minuna ce frumos îngheaţă apa pe maşină… Frumos a fost şi minipatinoarul amenajat în curte cu aceeaşi ocazie, pe care l-am tratat, respectuos, cu rumeguş.
De Revelion am fost toţi patru acasă (n-ar fi exclus să fie ultimul făcut în această formulă, fetele cresc şi-şi vor lua zborul), unde a fost linişte şi pace. La miezul nopţii am închinat un pahar de cremă de whiskey botezată şampanie şi am ieşit la arficiadă: cei 30 şi ceva de km ai panoramei noastre s-au umplut de focuri şi luminiţe, din Podul Piscani până în Piteşti, trecând prin Miceşti, Mioveni, Vieroşi/Făget, Mărăcineni şi alte localităţi pe care nu le ştiu. Apoi ne-am satisfăcut şi noi parţial instinctele piromane: patru artificii tub cu 25 de focuri, vreo 12 albinuţe, un vulcan şi o fântână măricuţe, de astă dată doar material pirotehnic parţial silenţios, ca să nu se sperie mamiferele din dotare. Oricum Castor şi Polux se refugiaseră de pe la 11 p.m. în cuptor, Hades – la lemne, iar Figaro, speriat zdravăn tot cam de pe atunci, era cu Zombie în bibliotecă. Numai Jinx n-a avut nici un stres, ca un viteaz motan maidanez de oraş ce e, învăţat de mic cu petarde.
Vacanţa de iarnă s-a dus, dar nu-mi pare rău. Au fost aproape două săptămâni fără stres şi obligaţii, cu telefoane uitate cu orele prin bucătărie şi net zece minute la trei zile, rupţi de cotidian şi de socialul de zi cu zi, cu somn de voie şi multe râsete. M-am plimbat cu băieţii în lizieră, am urmărit zborul ereţilor şi cristalizarea apei de la burlane, am mângâiat motani şi drăgălit căţei. Terapie de început de an bun.

2 comentarii:

daiana spunea...

La multi ani sis! Ti-am simtit lipsa dar te iert avand in vedere ca nici eu nu m-am omorat cu net-ul , sincer intre doua sarmale , o piftie si alte acareturi fix net-ul imi lipsea... :)
Deie Domnul ca anul asta sa fie mai bun ca cel ce s-a dus din toate punctele de vedere - sanatate , bucurie , bunastare , noroc . La multi ani si fetei tale (vezi tu pana si fetele s-au nascut in zile apropiate - cea mare a mea e pe 27 dec. ) :)
Va pup!

simf spunea...

@daiana - intre sarmale si piftie merg sarbatorile, si, fix dupa ele, merge blogareala cu covrigi de la colind:)
la multi si buni ani, daiana, cu cei dragi in preajma.

:-D