Like?:)

miercuri, 9 noiembrie 2011

Maşa şi duşmanul

Multe sunt pericolele ascunse de care ne apără Maşa în casă, începând de la apa în care sunt puse crenguţele de rozmarin – care trebuie vărsată prompt, să nu genereze umezeală sau chiar igrasie – la muştele ameţite ce trebuie prinse imediat – se ştie că-s vectori a numerose boli -, chiar sărind pe tastaură sau dărâmând vrafuri de cărţi; petele, găurile, umbrele, butoanele şi ele trebuie măcar educate. Dar cei mai aprigi duşmani de care ne apără Maşa sunt ciorapii. Nu ştiu care e pericolul pe care-i reprezintă ei, dar văd zilnic cum mâţuca noastră se războieşte din greu cu intruşii şi încearcă să-i neutralizeze. Fie că sunt prinşi în suportul pentru uscare, puşi pe canapea întru împerecherea anterioară aşezatului în locul lor, la rufe pentru spălat, ciorapii trebuie exterminaţi fără milă sau resentiment. Cei mai periculoşi par a fi ciorapii pe care vrem să-i punem în picioare; vine mâţuca, gârâie sugestiv şi cu elan sare la atac; prinde duşmanul cu dinţii, cu ghearele (am nişte canale pe picioare...) şi nu se lasă până nu reuşeşte să-l ia complet şi să-l ducă într-un loc strategic unde să-i aplice corecţii de genul efectului de cangur, scărpinatului, scuipatului şi apoi, după ce duşmanul probabil cere pace, ignoratului. Uneori locul strategic e în baie, alteori în patul conjugal, dar cel mai des teritoriul de luptă e pardoseala, cu extensie în lada cu lemne.

Duşmanul a fost trântit fără milă din pat, dar trebuie supravegheat atent:



Gata, acum nu mai mişcă!


6 comentarii:

cristina spunea...

da? s-a decis la ciorapi ca inamici publici? bravo ei, fata desteapta. inamicul sora-sii pare inca a-i fi coada proprie si uneori mama proprie. mamele, de fapt.

Diana Alzner spunea...

Ştie şi Missouri a mea că ciorapii sunt un pericol, ba chiar o ofensă adusă neamului pisicesc, dar ea s-a specializat în neutralizarea ciorapilor de mătase cu fir lycra, de care fac eu imprudenţa să port.
Şi îi atacă întotdeauna când ei nu mai pot să se camufleze, adică atunci când sunt la mine pe picioare. :D
Maşa merită o decoraţie. Serios.

simf spunea...

@cristina - am impresia ca masha cam vrea sa scape de partenerii umani, ca mereu e cineva dispus s-o innoade, s-o zgandare, s-o sacaie, s-o alerge cu mingiute, cu laserul. iar motanii sunt suciti, ba se joaca, ba o educa. asa ca prefera fata partenerii previzibili.

Daniel spunea...

...nu stiu, zic si eu...poate ca este satul de atata tupeu al unor ciorapi ce se preumbla prin casa stapanilor si nu au pic de respect fata de nivelul inaltimii in care el isi cere dreptul de a fi stapan.
daca gresesc, rog motanul sa ma ierte...

Daniel spunea...

...nu stiu, zic si eu...poate ca este satul de atata tupeu al unor ciorapi ce se preumbla prin casa stapanilor si nu au pic de respect fata de nivelul inaltimii in care el isi cere dreptul de a fi stapan.
daca gresesc, rog motanul sa ma ierte...

Istraterestra spunea...

daaa. se stie. sosetele... imamicul nr. 1! :D

:-D