Like?:)

marți, 24 februarie 2015

Ce-am mai făcut

* Gripă. Amândoi. O zi complet la pat. Amigdale cu ţepi şi piele cu nisip. Oase din sticlă şi acru pe limbă. Supă şi compot – şi seara şi dimineaţa, mândra mea.
* Zăvod e indignat maxim – căpriorii boncăluiesc, vulpile latră supărate în rut, iepurii zburdă prin preajmă. Cei trei cocoşi s-au dovedit a fi cinci, pisicile prind păsărele într-o feiricire, vrăbiilor le-a crescut glas, mult glas.
* După trei săptămâni de insistenţe şi şleauri de aproape o jumătate de metru, pe drum a crescut piatră. Ca dovadă că se poate.
* Ziua creşte hărnicuţă, dimineața plutim într-un cer violet ce devine roz fix când plecăm de-acasă. Cei de la salubritate vin săptămânal și golesc pubela, fapt care mă miră și mă bucură simultan.
* Narcisele și zambilele scot ușor căpșoarele, pomii par să înmugurească – deja prin sat lumea a început să-i tundă -, am văzut trei fire de ceapă apărute singurele prin grădină.
* Nu mai fac planuri de plantare pe care să le refac şi re-refac, aştept momentul în care voi pune în pământ primele seminţe.

8 comentarii:

cristina spunea...

mai, nasol cu gripa, ce sa zic. sa n-o tratati cu maxima indiferenta, zic, oricat de viteji v-ati simti. e posibil sa fie din aia care lasa sechele.

sanatate multa amandurora!

simf spunea...

@cristina - sar'na :)

Gradinarit anotimp cu anotimp spunea...

Incearca sa pui o ceapa taiata in doua intr-o farfurioara pe care o asezi peste noapte langa pat. E un remediu babesc dar eficient. O sa miroasa putin a ceapa dar, trece raceala. Insanatosire grabnica.

Mariana Mărginean spunea...

sanatate!

Dani P. spunea...

Sanatate ! Si, da, cateodata e bine sa abandonam planurile :)

simf spunea...

nu stiam remediul cu ceapa, mersic. si va multumesc tuturor pentru urari.

Carmen spunea...

Nu-i așa că viața e frumoasă? :)

Iar apropo de remedii, pentru gât folosesc mult pastilele cu propolis și miere. Sunt naturale și chiar ajută.
http://www.prospecte.net/prospect-trachisept

simf spunea...

@Carmen - ma delectez cu voseptol (sunt alergica la propolis)

:-D