Like?:)

vineri, 13 februarie 2015

Scurt

* Zăvod a cojit din greu un pom – măr, Ionathan – şi i-a rupt arţarului vreo cinci crengi, legat fiind; zău nu-l văd bine.
* Apa din găleata câinilor îngheaţă rapid graţie temperaturilor negative bine din ultimele zile şi mă enervează.
* De curând mi-am dat seama că facem focurile timp de şase luni într-un an şi înţeleg de ce în februarie mă cam plictisesc de asta.
* Blonda, căţeaua crotaliată a unor vecini, îi aplică pedepse corporale bracului altor vecini când acesta încearcă să se joace cu căprioarele; Zăvod o susţine vocal din faţa terasei.
* Înainte de astă tură de zăpadă, pubela noastră a fost golită de cei de la salubrizare; nici maşina lor n-a putut să urce, aşa că a venit un el la stofă şi cămaşă, cravată şi ghetuţe din piele şi, duios, a coborât-o vreo 200 de m prin noroi de 10-20 cm, sub privirile mele uşor cinice.
* Încă mai vreau zăpadă, încă mai sper la o înzăpezire.

19 comentarii:

ciumafaiul de toamna spunea...

E U T A N A S I E R E!!!!!E doar pentru binele LUI...Nu sant rea nici prea desteapta si asta-i doar parerea mea vis-a-vis de micul ticalos, Acu' ai fi iertata:-l-ai luat de pe ulita,l-ai scutit de rabdat foame si frig,l-ai scapat si de hingheri[daca sant pe la voi],i-ai luat raul din fata si i-ai facut bine,l-ai scapat de pureci si capuse[dac-avea]si nici nu l-ai caftit in mod onorabil la cate pornografii a facut pe propriatea ta ...si se cerea intensiv....Da' acu' si pomul???Zic eu ca unu' care ti se uita prin gard:vet-ul si intapatura!!!Ca naravu' din fire n-are lecuire....Ai facut tot posibilul si decat inapoi pe ulita...ar sta pe la poarta sau dupa vreo 3-4 saptamani te-ai pomenii cu el inapoi daca-l duci undeva,al nimanui..Da' eu sant doar un om obsedat de interes si rauuu

Nour spunea...

Oare unde sănt zăpezile de altă dată ?!

" Ce cald e aicea la tine
Si toate din casă mi-s sfinte ,
Te uită cum ninge - te uită ,
Nu răde...citeste-nainte !

Mai spune s-aducă si jăratec
Si focul s-aud cum trozneste
Si mănă fotoliul spre sobă ,
Nu răde...citeste-nainte !

Mai spune s-aducă si ceaiul
Si vin-o si tu mai aproape ,
Citeste-mi ceva de la poluri
Si ningă...zăpada ne-ngroape . "
< NICU ALIFANTIS pe versurile lui G.BACOVIA >

simf spunea...

@ciumafai... - eu ma gandeam la un padoc :)))

ciumafaiul de toamna spunea...

...orzu' pe gaste....mai sant boabe,mai e camp...rasare altu' ,nu ramai fara ...Da' modelu' asta NU!!

simf spunea...

@ciumafai... - e caine de stana, nu-i vina lui ca l-am adus in 1000 mp, ci a noastra, ca nu ne-am gandit. acum noi trebuie sa gasim solutii. (n-ai idee cat imi e de drag boul!)

simf spunea...

@ciumafai... - e caine de stana, nu-i vina lui ca l-am adus in 1000 mp, ci a noastra, ca nu ne-am gandit. acum noi trebuie sa gasim solutii. (n-ai idee cat imi e de drag boul!)

Nour spunea...

Na , ca m-am trezit eu romanticul , cu melodia lui Alifantis drept replicd la dorinta ta de ninsoare si zapadă , in plina campanie de hinghereală ...
A spus cineva intelept candva :
" Pe căt cunosc mai mult oamenii , cu atat iubesc mai mult animalele ! "
Nu poate un căine gresi pe căt putem noi ierta ...
Sa-l eutanasieze ?!
" Ciumaifaiule de toamna " am crezut candva in tine si ti-am acordat un nume onorific intr-un comment anterior , respectiv te-am numit " Panseluţa " .
Ti-l retrag !
Iar daca nu-ti schimbi atitudinea si nu-ti revizuiesti sufletul , nu mai trec pe aici in veci .
Este prea multa ura si duritate impotriva necuvantatoarelor pe stradă ca sa ma confrunt cu ea si pe un blog care mi-e drag .
Evident , eu sunt doar un nor anonim fara drept de vot si tolerat relativ in comentarii , de care va puteti dispensa toti .
Prefer sa raman asa !

ciumafaiul de toamna spunea...

stiu cum e cu dragostea asta de imblaniti...eram in Strainezia si Mircea mi-a zis ca cineva a aruncat otrava la cainii de prin curti Si cel mic [un stricator fara pereche-a ros si cablu de la interfon ,a sapat toata curtea ,mirodenii evriuer, a mierlit-o Pufoaica a avut zile si-a dus-o la vet -a scapat...Ce m-am mai bocit,auleuuu ce-am mai bocit.....Cand am ajuns acasa, intai mi-am inventariat Pufoaica daca-i bine apoi l-am pupat le m-nealui.E maidaneza ,da-i a mea ,a noastra, cand ii vad ciotu' ala de coada fluturand in vant si cand latra pe cineva ,sare in sus pe toate cele 4 laboantze de-o data ,si ma-nerveaza ,scrofotania ca nu mananca crantanele decat daca-i pun si ceva gatit si-o mananca soricu' de naparleste ,..in fiecare luna tre' sa-i dam pastile pentru ficatul ei personal,da-i a noastra potaia si strainii daca n-au grija le composteaza nadragii ,cand se dau prea aproape. O pun pe g+!!!

ciumafaiul de toamna spunea...

te inteleg perfect !!!

simf spunea...

@Nour - glumeste, iti garantez eu, vezi comentariile ei ulterioare.

@ciumafai... - pai daca-s ai nostri categoric sunt cei mai frumosi, buni, dragi. pune-o pe g+, fa-o vedeta :)

Nour spunea...

Ei daaa ?
Atunci am sa va spun o poveste traita de mine si un caine care nu se deosebea cu nimic de un om - de o sa va tavaliti de ras !
Sa-mi spuneti cand sa incep .
Totusi , care este traducerea ori intelesul la numele " Cumafaiul de toamna " ?

ciumafaiul de toamna spunea...

am pus-o!!si pe kupilui' raposat si pe Aki vecinu'...

ciumafaiul de toamna spunea...

Noure,Noure,ciiine mi-esti tu?acu' nu stiu daca chiar o sa sufar ca am cam sarit din stima ta, pen'ca nici nu stiam pana acum c-o am.
Da' Panseluta????poate ciuline sau scai[vanat]....
Da' soiul ala de caine nu tre' tinut intr-o curte de om civilizat ca-i doar pricina de stres...Noure,nouras poate o sa-mi doresc sa bata vantu...
Simoooonaaa!!!!cine-i cumulusu' asta, pseudopoeticos care se vantura pe la tine prin batatura ,ca pana acu' nu i-am simtit ascutisul penei ,nici nu m-am intalnit cu stropii lui bacovieni pe-acilisa si ma simt provocata.Zau!!

ciumafaiul de toamna spunea...

Maaaai,...tree sa revin !!ca nu poci sa dorm la noapte..Recunosc !!am scotocit prin rafturile lu' talica ,pe aci si am dat de Nourul aist cand imi zicea aseeee frumos ca m-am topit....No!!ca zau nu-mi dau sama pe unde zmeuu am umblat de n-am citit partea aceea cu sufletul vesel si tanar de Panseluta [delicata-banuiesc]
No uite cum facem :
-Fa padocu' si baga fiara acolo!-stiu ca-i cheltuiala, da' asa scapa bietul cane de gandul meu cel ticalos...
-Promit sa fiu si eu mai finuta in atacuri [?!?!]
....da'Pansea???

ciumafaiul de toamna spunea...

am glumit!!!

simf spunea...

@Nour - incepi cand iti e drag, eu te-astept cu nerabdare. traduscerea ciumafaiului e s'anda. si e o dulce, pitoreasca, amuzanta.

@ciumafai... - scaiul vanat e super planta medicinala (eu am pus din seminte luate pe bani grei, spre amuzamentul domnului meu si nedumerirea vizitatorilor - ai ciulini albastri?), dar panseluta e fina, delicata, eu m-as simti onorata sa ma faca cineva panseluta la ce matraguna mi-s :) (nu vad unde i-ai pus, dai un link pls?)

simf spunea...

@ciumafai... - cu zavod planul e asa: sterilizat si microcipat prin aprilie, pana atunci recluziune la lemne (cam 9-12 mp, n-am ce-i face) cand e plin de intentii marete. asteptat sa faca boul 18-20 luni si, daca nu se potoleste, alt stapan - nu la stana, dar pe oaresce hectare de teren, musai cu ceva animale de pazit.

ciumafaiul de toamna spunea...

i-am pus pe gugal + la ciu....
cine-i noru' acela ?

ciumafaiul de toamna spunea...

Pt Nour:-aici in tara Fagarasului,avem niste prieteni care se trag de pe dealurile Galatului,de pe la Barcut..Si intr-o vara spre toamna ne-am dus cu ei pana la tara lor unde nu mai traia decat mama lui...Si colindand pe coclaurii aceia am dat de-o planta semiuscata ca un maracine de culoare albastuie ,mai mov-albastrui...Si mi-am cules un buchet de maciulii spre marea stupoare a sotului care ma tot cerceta sa vada daca nu cumva am mancat ceva stricat de-am inceput sa adun maracini.Cand am ajuns acasa la lelea Tia ,si a vazut ce-am in mana a zis :-Ai pe careva bolnav de-ai strans ciumafai?Si asa ne-a lamurit pe toti ca-s plante bune de leac .Nu ca as fi stiut, dar cand am vazut cat de brava am fost de-am ales si cules tocmai spinul albastru ,era cat pe-ci sa trec la represalii cu tovarasii companionii mei care imi dedeau cu tifla pana atunci...
pt Simona :-psihologic,apropos de panseluca ,este echivalent cu ce ziceai tu de "datura"[matraguna]si de aceea am dat pe spate si m-am uimit ca Doamne cum se mai pot insela oamenii....

:-D