Like?:)

marți, 14 noiembrie 2017

De ce legăm câinii și nu le facem padoc *

Pentru că, pe sârmă fiind (adică fier beton), sârmele – 8 și 10 m, cordelinele, 2 m, au la dispoziție 32 / 40 mp per câine; echivalentul unui padoc de 72 mp. Adică 8x9 m. Padocurile uzuale au 6 mp, rar am vazut de 12 mp. Au categoric mai mult spațiu și altă libertate de mișcare.

* M-am săturat să tot dau explicații, să primesc acuze mvai, abuzezi câini, fă-le padoc. Câinii noștri stau legați din motive clare: când îi hrănim (ies bătăi, Zăvod nu prea îi lasă să mănânce), avem musafiri (care se sperie de doi viței venind cu viteză inițială, lătrând), au venit la noi copii sub 12 ani, sosesc lemnele. Legăm doar câinii mari – Zăvod și Urma -, când e nevoie; pe cei doi negri mai mici nu avem cum, Hades are probleme mari când i se limitează libertatea, iar Pepsi... nu suportă ideea de zgardă/ham și găsește ea soluții să scape de ele. 

5 comentarii:

mikaela spunea...

Preferabil e padocul,as minti daca as spune altceva .Dar,voi cunoasteti cel mai bine comportamentul blanosilor vostri,si sunt convinsa ca ii iubiti.

simf spunea...

@mikaela - spune-mi, te rog, de ce ti se pare mai bun padocul?

mikaela spunea...

Nu stiu cum sa formulez sa fiu corect inteleasa,nu am spus asta asa,pentru ca mai spun si altii(nu sunt genul care urmeaza turma),pur si simplu am spus asta pentru ca atunci cand am vazut catel priponit la sarma ,am avut asa un sentiment de mila,l-as fi dezlegat de acolo :).Dar,totul e relativ,am spus,voi stiti cel mai bine psihologia blanosilor vostri,si sunt sigura ca faceti ce e mai bine pentru ei.Eu nu v-as suspecta de rele tratamente,in nici un caz.Culmea, cei care ,cu adevarat, fac rau in jurul lor,sunt lasati in pace,nu de putine ori.

simf spunea...

@mikaela - iti inteleg trairea, fix asa spuneam si eu. asta pana am vazut cum nu poti stapani o haita, care are regulile ei. te-am intrebat pentru ca nimeni nu mi-a explicat asa, pe intelesul meu, de ce-ar fi mai bine padoc. ca zau le-as face.

mikaela spunea...

Tocmai de asta spuneam,totul e relativ,intr-un fel judeci lucrurile din afara unei scheme de viata,cand esti acolo vezi cu totul altfel.Doua situatii aparent asemanatoare pot fi complet diferite in realitate(asta apropos de ce am vazut eu si nu mi-a placut).
P.S.Dupa mine,blanoasele sa se bucure de cat mai multa libertate,sa stea legate doar cat vin musafiri si cu asta basta.Iar lumea ,daca tot se macina atat de ograda altuia,sa o faca la modul bun,ferit de rautaciuni.

:-D