Like?:)

luni, 13 noiembrie 2017

Fericirea de sfârșit de toamnă și unde stă ea

Fericirea înseamnă o rază de soare în ochi, înseamnă trandafirul care se încăpățânează să înflorească în pofida gerului, motanul spălându-se prelung pe locul meu de pe terasă, cei doi câini negri care vin cu mine să fac poze pe coclauri, măceșul roșu din livada de-alături, căprioarele privind nedumerite spre noi.
Fericirea stă în ciocolata amară așteptând pe măsuța din bibliotecă, în mirosul de de sobă caldă, în Poison cântat cât te țin plămânii, în răpăitul ploii de toamnă târzie pe acoperiș, în mâinile reci, la întoarcerea din rondul grădinei, în lăbuța ridicată a salut a câinelui mare și alb.
Fericirea e-n zâmbetul copilei de pe uliță când ne vede venind, pe chipul bătrânei când îi dau sărumâna, în îmbrățișarea caldă a prietenului pe care nu l-ai văzut de mult, în bucuria omului căruia îi oferi ceva fără să vrei nimic la schimb, în crizantemele care-au împânzit orașul gri.
Fericirea stă unde vrem noi.

8 comentarii:

cristina spunea...

ma bucur ca ai atatea motive sa fii fericita!

simf spunea...

@cristina - provocare: unda sta fericirea ta pe final de toamna? :)

silavaracald spunea...

La urma urmei, fericirea e în tine; de acolo o reverși asupra celorlalți și, dacă-i prinzi în stare de recepție, se împlinesc cu ea. Sau cel pțin așa am citit eu că ar trebui să fie. :)

simf spunea...

@slvc - fericirea e in jurul nostru, doar sa vrem s-o vedem. si, daca tot o vedem, ar fi pacat sa n-o dam mai departe :)

cristina spunea...

Acum, pe final de toamna, nu am alt motiv concret decat acela ca s-a intors vagaboanda de Maia acasa si mai sta si la noi noaptea, cat sa nu-i mai port de grija. In rest, toate celelalte exista si la noi, la noi toti la o adica, numai ca multi le trecem cu vederea. Abia cand nu le mai avem constatam ca ne lipsesc si ca era bine cand le aveam, chiar daca nu ne dadeam seama.

mikaela spunea...

Ar fi ideal sa stea in lucrurile mici,insa pentru fiecare fericirea e altceva.Pentru unul poate fi cafeaua de dimineata,ori sa aiba familia aproape,pentru altul poate fi dorinta de a fi remarcat,de a cunoaste faima,ori de a detine puterea.
Eu as fi super fericita daca as avea niste companioni blanosi pe langa mine.:)

simf spunea...

@mikaela - cafeaua de dimineata e fericire de zi cu zi (mai ales c-o face domnul meu, cafea proaspat rasnita)

mikaela spunea...

Asta se numeste rasfat.:)Foarte frumos,e de apreciat.;)

:-D