Like?:)

joi, 6 septembrie 2018

Efectul câinilor asupra programului zilei


-         O ții tu pe Urma?
-         Da, iubita.
Prind zgarda câinuței cu două degete și-o pun să stea în șezi, să poată domnul meu să bage mașina în curte, să n-o mai lege pe năroadă; R. deschide porțile mari, intră. Urma se rotește, îmi sucește responsabil degetele; îi dau drumul. Cu salturi largi, aleargă spre porți și pleacă fericită spre sat – nu poți să scoți maidanul din câine orice-ai face. După ea, imediat, Pepsi.
-         Lasă poarta deschisă, să iasă și Zăvod acum.
Las poarta mică deschisă. După vreo 20 de minute, strig câinii; vin întâi Pepsi, apoi Hades și după o vreme Zăvod. Nici urmă de Urma.
Închid portița. Mă uit, Pepsi și Hades ușor cam verzui; hait!, turiță. Oare cum e Zăvod? Ud tot de la roua din iarba înaltă, plin de turiță ciulini scaieți mărăcini. Mda...
Peste vreo jumătate de oră o recuperează domnul meu și pe Urma; udă, încâlcită,  împâslită, zici că-i oaie, verzulie aproape. Pletele ei de 15 cm sunt ca prinse cu agrafe în smocuri generoase de ciulini și turiță, bretonul îi pare ridicat cu fixativ. Hai că ne-am făcut program.
A doua zi, câinii mari aveau look de câini abuzați din documentarele americane cu pet rescue. Hai, iubita, hai la entertainment. Unul ține un câine, celălalt îl curăță. Facem schimb de locuri; și de câini, că se plictisesc. Pe cei doi câini negri i-am rezolvat rapid cu un pieptăn des, dar cu Zăvod și cu Urma am avut de lucru vreo trei ore cred.
Curățatul capului, la Urma cel puțin, a fost muncă de chinez bătrân; scoate cu mâna bucată cu bucată chestiile vegetale, bagă pieptănul, foarfeca, peria, ai grijă la ochi buze urechi. Hades fură fericit bucăți de blană împâslită plină de mărăcini și le citește metodic la locul de lemne. Gata, s-a plictisit Urma, las-o, hai Zăvod.
Stai, băiat! Stai! Vine și Pepsi, vrea și ea atenție, hai să te pieptăn, pupăză!; fuge. Urma ia și ea bucăți compacte de pâslă și le răsfiră pe lângă chioșc - păr plutind duios prin toată curtea, noi doi – plini de plete, amândoi mirosind a câine ud.
Domnul meu pleacă - a venit S. să-l ajute să mute un rezervor. Strâng din părul de prin curte.
Hai Urma, hai fetiță! Vine și se tolănește pe ciment. Bag două foarfece – una de electrician, una de hârtie - alternativ în blana ei ca de oaie; tund tot ce prind, sacoșa mare e deja plină de păr, ups, am făcut febră musculară de la foarfecă. Mda, bună ar fi fost o mașină de tuns.
Am tuns plete până m-am plicitisit. Acum Urma arată într-un mare fel, pare c-a slăbit major, faptul că nu e tunsă pe zona capului o face să arate oarecum a caniș, iar pe total tunsoarea ei e ovin-drujbă style.
Work in progress.

3 comentarii:

ba_laura spunea...

Poza?

simf spunea...

@balaura - pozele sunt programate la 11 :)

cristina spunea...

Chinul de pe lume!

:-D