Like?:)

marți, 8 ianuarie 2019

Cum mi-am petrecut vacanța de iarnă I


  • În săptămâna anterioară Crăciunului a nins generos, zile-n șir a fost totul curat, cu acoperișuri de case albe și fumuri de coș ridicându-se lin, cu coțofene alb-negre pe cabluri electrice ninse, ca un portativ cu note ici-colo. Decembrie cu pomi înzăpeziți și brazi ca ornați de sărbători, cu steag înghețat rotit și flori de ger pe geamuri, cu țurțuri la streașini și clanțe lipicios-înghețate, cu câini zburdând în zăpadă precum mieii scoși prima dată la iarbă și găini nedumerite de recele alb. N-am apucat să fac poze, în fiecare zi am plecat și m-am întors pe întuneric.
  • Două săptămâni de vacanță și white christmas (și acum avem zăpadă), cu copil capitalist acasă vreo 5 zile, timp relaxat, somn de prânz, foc prelung și țigări de foi în bibliotecă, cu citrice și ciocolată, cu filme soft și netflix, cu prea multe din de toate. Vizite prin vecini și Crăciun în oraș (plus canastă și colind copilăresc de departe via net), casă luminată de proiector cu barbiduci roșii și verzi, mere-glob în livada de-alături, cu două mâțe negre-n dormitor simultan și două colorate pe toate cele două fotolii din bibliotecă.
  • Domnul meu a primit cadouri mai speciale de Crăciun: șurubelniță cu multe capete și lanternă, lupă cu suport și cu iluminare led, portofel de tutun și ceva ulei pentru mentolat țigările. Mie moșul mi-a adus chestii care m-au surprins: coș din cânepă, tablouri cu iepure stilizat și pisică roșu-cubistă, un coș cu fructe, brichete bic mici cu modele tradiționale românești, mânuși de touch, o oglindă (de geantă, că dacă îmi mai cere cineva vreodată!) cu simon’s cat și o incredibilă perie de păr. O cheamă Tangle Teezer, nu agață părul, nu-l rupe, îl descurcă impecabil (inclusiv zonele împâslite sau cu fire înnodate), merge super și pe părul ud, asta în condițiile în care eu am destul păr, și mai e și ondulat spre creț. Să nu mai spun că nu mă trage de păr și pieptănatul nu doare. (Uitați aici un video cu o negresă, n-am făcut chiar așa, dar mirarea mi-a fost similară). Și domnul meu, care are barbă și mai nou iar își lasă plete, e încântat de minune (și, da, există și teezer-e bărbătești).
  • La capitolul nu, iar n-au venit colindători (am prins o Capră prin vecini), ce-i drept, nici nu-i mai așteptam, nici preoții, n-am împodobit brazii din curte (ca să nu-i chinuiască onor câinii harnici despodobindu-i), n-am cumpărat deloc artificii, nici nu le-am urmărit pe cele din sat (de furie), n-am ascultat colinde, că de la 1 decembrie am tot auzit peste tot, n-am primit fieca-uri, nu am ținut telefonul după mine, n-am pornit calculatorul, n-am fost să vedem luminițele din centrele orașelor (Pitești și Mioveni). Și nu, n-am mai avut nicio problemă la mașină, n-a mai cedat nervos nicio baterie, n-au mai ros șobolanii niciun cablu electric.

Un comentariu:

cristina spunea...

bine de tot la faza cu parul lung! yes!

:-D