Like?:)

vineri, 15 martie 2019

Mijloc de martie


Suntem în mijloc de martie și primăvara asta e cam zgârcită cu semnele; după ce marți am văzut primele forsiții parțial înflorite (în oraș, că acasă abia se văd mugurii, nici galbenul nu se intuiește), în dimineața următoare am avut brumă și geamuri consistent albe la mașină.
Pe vastele noastre moșii sunt semne de primăvară, cele mai vizibile fiind noroiul și că se văd frumos munții la orizont; glumesc, că mai sunt și altele, cu accente verzi. Au apărut din recolta anului trecut ceapă, usturoi și ceva salată, urme fine de zbenghiuri verzi se văd la brândușe, roință, fenicul și mentă, au ceva muguri trandafirii, liliacul, lonicera, amelanchierul, aronia, goji și artemisia abrotanum. Nici gând să înflorească vreo narcisă, primulă sau zambilă, nu-nu, nici să apară bujori sau tradescantii, doar iasomia de iarnă ce e galbenă și harnică. La capitolul posibile decese: anghinarea, crucea voinicului, dedițelul, toporașii.
Au apărut și-s cam frumușele tufănicile, crinii, irișii, spilcuțele, sedumurile, tarhonul, pătrunjelul, leușteanul, margaretele pictate, cătușnica, pelinul alb, valeriana, rubarba și usturoiul de bubili.
Iaca și poze.








Niciun comentariu:

:-D